Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šilalės dekanate

Šv. Onos atlaidai ir miesto šventė

Iškilmingoje procesijoje aplink
bažnyčią gieda Šilalės
bažnyčios choras

Šv. Mišiose – jaunieji
Šilalės rajono šauliai

Telšiškio kunigo Sigito Žilio
pamokslai patiko visiems

Šilalė. Paskutinįjį liepos sekmadienį motorizuoti ir pėsti į Šv.Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią rinkosi Šilalės ir aplinkinių parapijų tikintieji dalyvauti kasmetiniuose Šv.Onos atlaiduose, kuriems klebono dekano kun. Stasio Toleikio ir vikaro kun. Sigito Valauskio dėka buvo gerai pasirengta. Pačiu laiku prie bažnyčios ir šventoriuje sužydėjo ilgamečio zakristijono Jono Masidunskio prižiūrimi gėlynai, o bažnyčią tvarkančios moterys išpuošė bažnyčios vidų gėlėmis, vainikais ir baltais kaspinais.

Rytmetines šv.Mišias aukojo dekanas kun. S.Toleikis, o pamokslą pasakė svečias iš Telšių kun. Sigitas Žilys. Šv.Mišiose buvo daug jaunimo, ministrantų ir adoruojančių. Atlaidų Sumą aukojo kun. S.Žilys, kuris padovanojo atlaidų dalyviams dar vieną pamokslą, susietą su tos dienos Evangelija.

Atlaiduose dalyvavo Lietuvos Respublikos finansų ministras Zigmantas Balčytis su žmona, rajono savivaldybės vadovai, Tenenių pagrindinės mokyklos moksleivių šaulių būrys ir Pajūrio mokyklos šaulių kuopa.

Pasibaigus atlaidams, aidint jungtiniam Šilalės meno mokyklos ir Šilalės kultūros centro orkestrui, visi pasuko į garbingiausią Šilalės vietą – prie 1928 metais, minint Lietuvos Nepriklausomybės dešimtmetį, miesto centre pasodinto ąžuolo bei šalia stovinčio 1998 metais pastatyto Laisvės šauklio paminklo. Čia prasidėjo iškilmingas Šilalės miesto 472-ųjų metinių minėjimas. Šventę vedė aktorė Virginija Kochanskytė. Miesto gimtadienio minėjime, kuris kasmet sutampa su Šv.Onos atlaidais, dalyvavo Tauragės apskrities viršininko pavaduotojas dr. Arūnas Beišys, Šilalės rajono savivaldybės meras Valdemaras Jasevičius, jo pavaduotojas Raimundas Vaitiekus, savivaldybės administracijos direktorė Zita Lazdauskienė ir Šilalės miesto seniūnas Alfonsas Paulikas. Visi kalbėjusieji pasidžiaugė, kad Šilalė yra patriotiškas kraštas, žmonės moka ir melstis, ir gražiai švęsti.

Po oficialios dalies įvyko atvykusių profesionalių menininkų ir vietos meninių kolektyvų programa. Kauno muzikinio teatro solistai atliko nuotaikingą programą „Sušildykim širdis“, kurioje skambėjo smagios operečių melodijos. Profesionalius dainininkus pakeitė Šilalės kultūros centro liaudiškos muzikos kaimo kapela „Šilas“, vadovaujamas Aleksandro Vaičio, „Kuplės“ liaudiškų dainų ansamblis, vadovaujamas Laimos Saročkienės. Koncertavo Pajūralio kaimo kapela „Jūra“

Vakarop prie Šilalės miesto tvenkinio vyko tinklinio varžybos, koncertavo Šilalės kultūros centro meno mėgėjų šokių ir dainų kolektyvai, svečiai iš Tilžės. Visus maloniai nuteikė Vilniaus muzikinio teatro spektaklis-miuziklas „Aidas ir Aida“. Šioje Šilalės miesto gimtadienio šventėje dalyvavo nemažai tautodailininkų ne tik iš visos Žemaitijos.

Žilvinas PRANCKAITIS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija