Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ypatingas jaunimo žygis

Alsų vasaros vakarą į Troškūnų miestą įžengė 78 piligrimų būrys. Suvargusių, apdulkėjusių, bet džiugiai nusiteikusių Eucharistijos metų proga surengto jaunimo žygio Krikštėnai-Truskava dalyvių.

Pasak vienos žygio organizatorių, jau keturioliktus metus Lietuvoje veikiančios Aušros Vartų Marijos ir Šv. Teresėlės bendruomenės įkūrėjos iš šv. Juozapo Karmelio vienuolyno Prancūzijoje atvykusios sesers Rozanos Graulik, jubiliejinius metus norėjosi pažymėti ypatingai, ne tik įprastomis stovyklomis, paskaitomis. Tad išsirengė į 140 kilometrų žygį pėsčiomis. Daug pagelbėjo nemažai metų įvairiuose kraštuose panašius žygius rengianti „Pain de Vie“ (Gyvenimo duona) bendruomenė, šiame žygyje dalyvavo ir jos įkūrėjas Paskalis Pingault bei narė kanadietė Annis Klode.

Piligrimai, išėję iš Krikštėnų, tvarkingomis kolonomis, melsdamiesi, giedodami, pasišnekučiuodami, sustodami tik papietauti, kasdien įveikdavo apie 20-30 kilometrų. Sunkesnę mantą, miegmaišius ir jau nebegalinčiuosius dėl kruvinai nutrintų kojų eiti vežė iš paskos važiavęs autobusiukas. Pakelės gyventojai vaišino piligrimus. Pirmąją naktį Želvoje nakvojo mokykloje, o Vidiškiuose, Kavarske – pas žmones. Patyrė nuoširdų lietuvišką vaišingumą. Nebuvo vargo surasti nakvynę šiam didžiam keliautojų būriui ir Troškūnuose. Tiesiog stebuklingas noras priglausti, pagloboti suvargusį keleivį: pažadėję priimti tris, į savo pastogę kvietė šešis, net visiems pasirengusiems keliautojų nebepakako. Dalijosi tuo, ką turėjo geriausio. Palaimintas miestas! Po pamaldų, kiek pailsėję, piligrimai, daugiausia 16-20 metų jaunuoliai, kartu su troškūniečiais pievoje, šalia klebonijos ežerėlio, prie bičiulystės laužo, dainavo, žaidė smagių žaidimų, suvaidino linksmą improvizaciją „Karvės mirtis“.

Kitą dieną piligrimai išėjo Raguvos link, ir per Ramygalą pasiekė kelionės tikslą – Truskavą.

Raimondas GUOBIS

Anykščių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija