Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nuimkime dangčius nuo savojo indo

„Dorybių mokyklėlės“ lankytojai
su (dešinėje iš kairės) dekanu
kun. Arūnu Užupiu, Miroslavo
klebonu kun. Antanu Matusevičiumi,
„Dienos namų“ direktore Kristina
Bondareva (dešinėje) ir Šv. Kazimiero
parapijos choro vadovu Algimantu
Dabašinsku (kairėje)

Žolinė - Švenčiausiosios Mergelės Marijos Ėmimo į dangų šventė - vaiskiai sušvito ir Šv. Angelų sargų parapijos bažnyčioje.

Sumą aukodamas dekanas kun. Arūnas Užupis gausiai susirinkusiems tikintiesiems priminė Žolinės atlaidų prasmę, linkėjo širdžių ramybės, artimo meilės, Dievo palaimos. Jo žodžius lydėjo jungtinė dviejų chorų giesmė.

Miroslavo Švenčiausiosios Trejybės parapijos klebonas kun. Antanas Matusevičius kvietė tikinčiuosius nuoširdžiai džiaugtis Švč. M. Marijos globa, jos gerumu, begaline meile, sekti Jos pavyzdžiu ir tą džiaugsmą parnešti į savo šeimas. Svečias priminė, kad viena žmones slegiančio nerimo, depresijos priežasčių - per didelė puikybė, artimo meilės stoka. „Ne priešų ieškokime, o tieskime kiekvienam ranką. Ne smerkime, bet atleiskime, pripažinkime ir savo klaidas. „Dievas trokšta visiems duoti savo Šventosios Dvasios vyno. Svarbu nuimti dangčius nuo savojo indo. Kantriai stovėkime po kryžium kaip Dievo Motina, kuri, iškentusi didį skausmą, padeda pažinti savo Sūnų, ir mūsų gyvenimas įgauna naują skonį, pajuntame jo prasmę. Ši valanda išmušė. Pilamas vynas. Ar paruošti indai?“ - retoriškai klausia prelegentas.

Literatūrine-muzikine kompozicija šventę paįvairino „Dienos namų“ „Dorybių mokyklėlės“ ugdytiniai su savo mamytėmis. Eilių ir giesmių juos išmokė pedagogė Rasa Ulčiskaitė ir diakonas Saulius Ruočkus. Kiekvienas ugdytinis Dievo Motinos altorių papuošė rožės pumpurėliu.

Miestelėnai, dalyvavę Žolinės iškilmėse, džiaugiasi galėję prisiliesti ir prie sakralinės muzikos klasikos: bažnyčios skliautais aidėjo Šv. Kazimiero parapijos choro, vadovaujamo Algimanto Dabašinsko, giesmės; gausiais aplodismentais palydima Algimanto ir Aldonos Dabašinskų „Ave Marija“.

Dekanas kun. A.Užupis ir „Dienos namų“ direktorė Kristina Bondareva, padėkoję svečiui kun. A.Matusevičiui, vaikučiams, choristams ir pamaloninę juos gėlių žiedais bei dovanėlėmis, pakvietė visus į tradicinę agapę. Prie puodelio kavos draugiški ryšiai šildė Šv. Angelų sargų ir Šv.Kazimiero parapijų choristus, svečius, ilgai skambėjo muzika ir bendra darni daina.

Bronislava TAMULYNIENĖ

Alytus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija