Atnaujintas 2005 rugpjūčio 19 d.
Nr.61
(1362)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ar atlaikys „Kelio gairės“?

Petras KATINAS

Iškeldinant Gazos naujakurius
tenka panaudoti jėgą
EPA-ELTA nuotraukos

Vasario 8 dieną Egipto kurorte Šarm el Šeiche vykusiame Artimųjų Rytų regiono viršūnių susitikime nuskambėjo žodžiai, kurie suteikė vilčių, jog pagaliau artėja ilgus dešimtmečius užsitęsusio arabų šalių, konkrečiai, palestiniečių ir Izraelio, konflikto atomazga. Izraelio premjeras Arielis Šaronas pareiškė: „Izraelis sustabdo savo karinį spaudimą prieš palestiniečius bet kokioje Vakarų Kranto ir Gazos ruožo vietoje“. Savo ruožtu, naujasis Palestinos lyderis Machmudas Abasas sakė: „Derybų kalba turi pagaliau nužudyti kulkų kalbą“. Netrukus Izraelis, laikydamasis susitarimo tarp premjero A.Šarono ir palestiniečių lyderio M.Abaso, pirmiausia paleido iš kalėjimų 5000 palestiniečių.


Nužudytas Taizė bendruomenės įkūrėjas brolis Rožė

Brolis Rožė EPA-ELTA nuotrauka

Antradienį Rytų Prancūzijoje nužudyta viena iš svarbiausių ekumeninio sąjūdžio asmenybių – Rožė Šiucas (Roger Schutz), įkūręs Taizė bendruomenę, kurios tikslas - suvienyti susiskaldžiusius krikščionis. Jam buvo 90 metų.

Policija pranešė sulaikiusi 36 metų rumunę, kuri įtariama brolio Rožė, kaip jis save vadino, nužudymu. Greičiausiai psichiškai nesveika moteris pamaldų metu dviejų su puse tūkstančio žmonių akivaizdoje brolį Rožė subadė trimis dūriais į nugarą. Nepaisant skubiai suteiktos medicininės pagalbos, R.Šiucui padarytos žaizdos buvo mirtinos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija