Atnaujintas 2005 rugpjūčio 24 d.
Nr.62
(1363)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pirmoji popiežiaus Benedikto XVI kelionė

Popiežius Benediktas XVI
atvykęs į Kelną mojuoja
Vokietijos piligrimams

Kelne šiomis dienomis švęstos dvidešimtosios Pasaulio jaunimo dienos pasibaigė popiežiaus Benedikto XVI raginimu kitą kartą susitikti Sidnėjaus mieste, Australijoje, 2008 metais. Kito pasaulio jaunimo susitikimo vietą ir laiką Šventasis Tėvas pranešė po sekmadienio šv. Mišių, kalboje, sakytoje prieš vidudienio Viešpaties Angelo maldą.


Vakarų spauda apie Popiežiaus kelionę tėvynėje

Vokietijos laikraštis „Welt“ įsitikinęs, jog Pasaulio jaunimo dienos – geriausias liudijimas apie Bažnyčios įvairiapusiškumą. „Pasaulio jaunimo dienos iš esmės nepakeitė planetos religinio paveikslo. Popiežius, grįžęs į apaštališkuosius rūmus Vatikane, Vokietijos nepaliko labiau katalikiškos nei ji buvo iki jo vizito. Bet net patys aršiausi katalikybės kritikai yra priversti sutikti su pasikeitusiu Bažnyčios vaizdu“.


Žymus krikščionių vienybės ir jaunimo ugdytojas

Mindaugas BUIKA

Brolis Rožė
EPA-ELTA nuotrauka

Pasaulio krikščionių dvasiniai vadovai – katalikai ir protestantai – buvo itin sukrėsti dėl vieno žymiausių šių laikų ekumeninio sąjūdžio veikėjų, Taizė bendruomenės įkūrėjo brolio Rožė (Roger Schutz) netekties ir vieningai reiškė savo liūdesį. Kaip jau buvo pranešta, 36 metų rumunė moteris peilio dūriais mirtinai sužalojo 90-metį protestantų dvasininką kelių tūkstančių maldininkų akivaizdoje per rugpjūčio 16 dienos vakaro pamaldas Taizė Susitaikymo šventovėje. Nepaisant suteiktos skubios pagalbos, brolis Rožė netrukus mirė. Suimta žiauraus poelgio vykdytoja, kaip teigiama, turi aiškius psichikos sutrikimų požymius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija