Atnaujintas 2005 rugpjūčio 24 d.
Nr.62
(1363)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Valdžia – viskas, žmogus – niekas

Zachsenhauzenas yra vieta, kurioje du kruviniausi XX amžiaus Europos totalitariniai režimai kankino ir žudė savo aukas. Jos, tos aukos, buvo paskelbtos priešais ir melagingai vadinamos liaudies priešais. Valdžią uzurpavę nacių ir sovietų komunistų klanai save vadino „liaudimi“, todėl ir nesutinkantieji ar besipriešinantieji jų klastingoms ir žiaurioms diktatūroms gaudavo falsifikuotą nuosprendį: ne režimo, bet „liaudies“ priešai (Volksfeinde ir vragi naroda).


Įspėjimas V.Putino bičiuliui

Petras Katinas

Angela Merkel siektų priimant
sprendimus neignoruoti mažesnių
ES valstybių
EPA-ELTA nuotrauka

Paryžiuje viešėjo Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos lyderė Angela Merkel. Kol kas visi apklausų duomenys rodo, kad A.Merkel užtikrintai laimės rugsėjo 18-osios Vokietijos Bundestago (parlamento) rinkimus ir pagaliau nutrauks dabartinio kanclerio Gerhardo Šrioderio „raudonosios valdžios“ koalicijos valdymą. Aišku, tikėti prognozėmis ir apklausomis reikia su išlygomis. Vokietijos kairieji deda visas pastangas, kad į valdžią neateitų dešiniosios jėgos, konkrečiai, kanclere netaptų išeivė iš vadinamosios Vokietijos demokratinės respublikos A.Merkel.


Generolų apetitai

Petras Katinas

Pasaulio rinkose neregėtai išaugus naftos kainoms ir Rusijos valstybės biudžetui pučiantis nuo naftos dolerių, savo dalies ėmė reikalauti ir Rusijos generolai bei admirolai, prisiminę komunistinius laikus, kai didžiąją dalį Sovietų Sąjungos biudžeto „suvalgydavo“ karinis-pramoninis kompleksas. Beje, Rusijos kariškių viršūnės yra aktyviausia ir labiausiai grėsminga imperijos atkūrimo jėga. Ypač suaktyvėjusi pastaruoju metu atėjus į valdžią savam žmogui, KGB pulkininkui V.Putinui ir jo kagėbistinei komandai, užėmusiai visus svarbiausius postus aukščiausiose valdžios struktūrose. Todėl Rusijos armijos generolai ėmėsi, kaip jie patys sako, atkurti Rusijos karinę galybę, nuo kurios, kaip ir Sovietų Sąjungos laikais, privalo drebėti visas pasaulis. Ta proga netgi Kremliui palankus laikraštis „Komsomolskaja pravda“ išspausdino savo karinio apžvalgininko Viktoro Baraneco straipsnį daug sakančiu pavadinimu: „Kiek kainuoja generoliškos kvailystės?“

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija