Atnaujintas 2005 rugpjūčio 26 d.
Nr.63
(1364)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Jie buvo prie Tauro apygardos kūrimo ištakų

Angelė BUŠKEVIČIENĖ

Onutę Staugaitytę ir Albiną
Kundrotą-Staugaitį Karagandoje
1955 m. lapkričio 27 d. sutuokė
kun. Pranciškus Adomaitis

Mes, daugelis, visi vienos idėjos;
Ir krūpčiojom, kur viesulas išmes.
Mes – žmogiški, galbūt ir nusidėję...
Bet, Viešpatie, Tu pats žinai, kas mes.

Šios Antano Miškinio eilės skirtos tos kartos žmonėms, kuriems likimas lėmė patirti didžiulius XX amžiaus sukrėtimus – karus, okupacijas, lagerius, tremtį, būti dvasinio ir fizinio genocido liudytojams. Jie, nublokšti į Sibirą, pasiliko Lietuvos istorijos skaudžiausiuose puslapiuose: vieni liko taigos sniegynuose ar virto žinomais ir nežinomais kauburėliais savoje žemėje, kitii šgyveno, išsaugojo žmogiškumą, tautiškumą, o tai padėjo tikėjimas į Dievą, negęstanti viltis sugrįžti į Tėvynę. Tą tikėjimą nuolat kurstė kunigai, tokie pat lagerininkai, ar tremtyje kaip misionieriai. Kunigai tuokė, krikštijo vaikus, rengė Pirmajai Komunijai, laidojo katalikiškai. Jų iniciatyva barakuose prie įrengtų altorėlių buvo aukojamos šv. Mišios, maldos už tėvynę.


Dieną ir naktį tarnavo Dievui ir žmonėms

Kan. Juozo Mieldažio gimimo 80-osioms metinėms

Kunigas, kanauninkas, vicedekanas, šiuo metu altaristas Juozas Mieldažys gimė 1925 m. rugpjūčio 28 d. Prienuose, darbininkų šeimoje. Be Juozuko, šeimoje augo dar keturi vaikai. Prienų „Žiburio“ gimnazijos direktoriaus kanauninko F.Martišiaus padedamas, įstojo į šią gimnaziją. Ją baigęs, pasirinko Kauno kunigų seminariją.


Pamariečiai gerbia savo kunigą

Kun. Virginijus Palionis sako,
kad katalikiškas laikraštis
„XXI amžius“ yra geras tuo,
jog daug rašo apie jaunimo
katalikiškas organizacijas,
todėl jis pravartus ir kunigams

Šilutė ir Rusnė įsikūrusios pamario krašte. Šilutėje, vienintelėje katalikų Šv. Kryžiaus bažnyčioje, beveik jau trejus metus vikaru dirba kunigas Virginijus Palionis, Telšių vyskupo dr. Jono Borutos atkeltas iš Šilalės. Dirba drauge su klebonu vicedekanu kanauninku Juozu Vaičiumi. Abu drauge ir pradėjo čia darbuotis. Šilutės tikintieji džiaugiasi šiais kunigais, kurie nuoširdžiai aukoja šv. Mišias, gražiai sutvarkė bažnyčios bei klebonijos aplinką, yra dėmesingi kiekvienam tikinčiajam, geba suorganizuoti gražius titulinius Šv. Kryžiaus ir kitus atlaidus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija