Atnaujintas 2005 rugpjūčio 26 d.
Nr.63
(1364)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dvi vidurinės mokyklos – jau katalikiškos!

Pasirašius katalikiškų
mokyklų įsteigimo sutartis,
visi džiugiai įsiamžino istorijai

Rugpjūčio 24 dieną Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje posėdžių salėje, dalyvaujant Kauno arkivyskupui Sigitui Tamkevičiui, Vilkaviškio vyskupui Rimantui Norvilai, Kauno miesto merui Arvydui Garbaravičiui, vicemerui Kazimierui Kuzminskui, Kauno „Ąžuolo“ ir Mato Šalčiaus vidurinių mokyklų vadovams, pedagogams, religinių bendruomenių atstovams, tėvų komitetų pirmininkams, daugeliui žurnalistų, iškilmingai buvo pasirašytos sutartys, kad Kauno „Ąžuolo“ ir Mato Šalčiaus vidurinės mokyklos pertvarkomos į katalikiškas dviejų steigėjų su religine bendruomene mokyklas.


Kryžių kalnas – tikėjimo simbolis

Apaštalinio nuncijaus arkivyskupo Peterio Stephano Zurbrigeno žodis, pradedant šv.Mišias prie Kryžių kalno liepos 30 dieną

Ekscelencijos, brangieji kunigai, valdžios ir kariuomenės atstovai, didžiai brangūs broliai ir seserys Kristuje!

Dėkoju vyskupui Bartuliui už nuoširdų, brolišką kvietimą ir šiemet dalyvauti maldos kelionėje į Kryžių kalną. Labai nuoširdžiai sveikinu jus visus Šventojo Tėvo Benedikto XVI vardu. Man tenka garbė atstovauti jam Lietuvoje. Jums perduodu taip pat jo apaštališką palaiminimą, kurį kaip Visuotinės Bažnyčios ganytojas ir Kristaus vietininkas siunčia visiems, susirinkusiems Kryžių kalno papėdėje.


Šventėje muziejuje dalyvavo nuncijus

Rugpjūčio 7 dieną rokiškėnai rinkosi į buvusį Rokiškio dvarą (dabar Kraštotyros muziejus). Suėjo net šeimomis. Šią šventę rokiškėnams surengė verslininkas iš Italijos Andželas Frosijus.

Šventę atidarė apaštalinis nuncijus arkivyskupas Peteris Stephanas Zurbrigenas. Sukalbėjęs maldą, jis pašventino prakartėlių muziejų, kur puikuojasi gražiausios prakartėlės, kiti meno kūriniai, padaryti iš medžio, molio, kitų medžiagų.


Svečiai iš Omahos meldėsi už Lietuvą

Inesė RATNIKAITĖ

Svečiai iš Omahos su Šiaulių
vyskupu Eugenijumi Bartuliu
ir Avinėlių užtarėjų draugų vadovais

Rugpjūčio 5-6 dienomis Šiauliuose viešėjo Avinėlio užtarėjų bendruomenės nariai kun. Džonas Paulas Džoisas (John Paul Joyce) ir s. Meri Magdalena (Mary Magdalene) iš Omahos, Jungtinių Amerikos Valstijų. Susitikti su jais į Šiaulius atvyko Avinėlio užtarėjų draugai iš visos Lietuvos.


Žolinė Krekenavoje

Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia Krekenavoje yra viena iš Lietuvos šventovių, pagarsėjusi stebuklais. Tai rodo ir esantys votai. Švč. Mergelės Marijos paveikslas Krekenavos bažnyčioje savo stebuklais gretinamas su Vilniaus Aušros Vartų, Šiluvos, Pivašiūnų, Trakų ir kitais stebuklingais paveikslais. Anksčiau čia per Žolinės atlaidus atvažiuodavo kardinolas Vincentas Sladkevičius, Lietuvos vyskupai. Dabar vyskupų sumažėjo, bet kunigų prisirinko daug. Jie padeda atlaidų metu klebonui kan. Petrui Budriūnui klausyti išpažinčių, aukoti šv. Mišias, sakyti pamokslus, dalyti Komuniją.


Pakvietė šv. Rokas

Senieji Kauno miesto Panemunės gyventojai tvirtina, kad Šv. Roko atlaidai šioje greta Nemuno įsikūrusioje gyvenvietėje jau daug metų yra patys populiariausi. Senbuviai sako, kad šiuos atlaidus šventė ne vien jų tėvai, bet ir seneliai. Ir sovietmečiu, kai uoliai buvo kovojama prieš tikėjimą, į Šv. Roko atlaidus žmonės plūste plūsdavo ne vien iš Kauno miesto, bet ir iš aplinkinių rajonų. Tuometinė milicija buvo bejėgė įveikti lietuviškas tradicijas, tikėjimą gerbusius tikinčiuosius, be to, ir kitų pažiūrų žmones, atvykusius čion pabūti šventėje. Nemažai darbo turėdavo sovietų saugumo aktyvistai, ypač akylai stebėję, kas eina į vietos bažnyčią dalyvauti šv. Mišių aukoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija