Atnaujintas 2005 rugsėjo 2 d.
Nr.65
(1366)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Neregėtos jėgos uraganas

Petras KATINAS

Uragano nusiaubtas Biloksio
miestas Misisipės valstijoj
EPA-ELTA nuotrauka

Neregėtos galios uraganas nusiaubė kelias pietines JAV valstijas. Ypač nukentėjo Luiziana, Alabama ir Misisipė, kuriose prezidentas Džordžas Bušas paskelbė nepaprastąją padėtį, o Floridoje paskelbta „didelė stichinė nelaimė“. Vienas didžiausių Luizianos valstijos miestų Naujasis Orlenas nukentėjo labiausiai. Net 1,3 mln. žmonių buvo evakuota ar patys evakavosi iš Naujojo Orleano, o negalėję išvažiuoti žmonės, daugiausia vargingai gyvenantys, prisiglaudė dengtame miesto stadione.


„Solidarumas“ tapo savo sėkmės auka

Profsąjungos „Solidarumas“
įkūrėjas Lechas Valensa,
vėliau buvęs šalies prezidentas
EPA-ELTA nuotrauka

Lenkijos politikams, buvusiems disidentams ir aukštiems svečiams iš visos Europos trečiadienį minint profesinės sąjungos „Solidarumas“ (“Solidarnosc“) įkūrimo 25-ąsias metines, Vakarų spauda svarstė šio judėjimo palikimą, jo įtaką Rytų Europos regionui, įskaitant ir aktualius mūsų dienų įvykius - pernai Ukrainoje kilusią „oranžinę revoliuciją“ bei tikėtiną ateityje įvyksiantį valdžios pasikeitimą Baltarusijoje.


Beslano įkaitų dramos metinės

Žmonės, prisimindami Beslano
tragediją, apžiūri žuvusių
vaikų nuotraukas
EPA-ELTA nuotrauka

Vakarų spauda pažymi, kad minint Beslano mokyklos užgrobimo pirmąsias metines žuvusiųjų artimieji kaltina valdžią dėl nesugebėjimo tinkamai ištirti tragedijos aplinkybes ir pyksta, kad pareigūnai neprisiima atsakomybės už savo vaidmenį įkaitų dramos metu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija