Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Du vakarai su vyskupu

Sutvirtinimo sakramento
suteikimo momentas

ŠILALĖ. Rugpjūčio 12-13 dienomis Telšių vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, daugiau kaip šimtui Šilalės parapijos trylikamečių mergaičių ir berniukų Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje suteikė Sutvirtinimo sakramentą. Taigi, įžengus į juos visus Šventajai Dvasiai, šis vaikų būrys papildė Šilalės tikinčiųjų bendruomenę.


Iš dvylikos užaugintų vaikų – du kunigai

Parapijiečių gėlės
po šv. Mišių primicianto
kun. Viktoro Ačo rankose…

Varsėdžiai. Rugpjūčio 15-ąją Šv. Roko bažnyčioje įvyko dviguba šventė: Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) atlaidai ir iš šios parapijos kilusio kun. Viktoro Ačo primicijos.

Varsėdiškiai Stefanija ir Antanas Ačai užaugino dvylika vaikų: septynias dukras ir penkis sūnus. Nors ir nelengva buvo turint tokį pulką vaikų, bet jie visi užaugo sveiki, dori ir laimingi. Saugodama šeimos židinį, daug energijos, sumanumo įdėjo bei begalinės meilės šiluma vaikus šildė jų motina Stefanija. Tėvas Antanas jau iškeliavo Amžinybėn.


Pirmasis pašaukimas

Šv. Mišias aukoja primiciantas
kun. Renatas Liuberskis (viduryje)
ir buvęs Naujosios Akmenės
klebonas kun. Julius Meškauskas

Naujoji Akmenė. Nors rytas išaušo miglotas ir žvarbokas, tačiau po valandos kitos dangaus mėlynė ir skaisti saulutė apšvietė miestą, pakėlė žmonių nuotaiką būsimai šventei. O šventė – pirma tokia nuo mūsų parapijos įsikūrimo naujojoje Šv. Dvasios atsiuntimo bažnyčioje. Tą brangią Žolinės šventės, Švč. Mergelės Marijos pagerbimo, dieną pirmąsias šv. Mišias savo gimtinėje aukojo kun. Renatas Liuberskis. Tai pirmasis mūsų parapijos kunigas, pasiaukojęs tarnauti Dievui ir žmonijos gerovei. Liepos 30 dieną Žemaičių Kalvarijoje buvo įšventintas kunigu, dirba Klaipėdoje Kristaus Karaliaus bažnyčios vikaru. Akmenės rajono gėlininkų susivienijimo (vad. Genė Mačiuvienė) dėka, seniūnijos neseniai nutiestas iki bažnyčios takas sužydėjo gražiausių rudens gėlių puokštėmis.


Šv. Baltramiejaus atlaidai ir skulptorių simpoziumas

 

Į Sintautų bažnyčios šventorių
vyrai atvežė skulptoriaus Zigmo
Sederevičiaus (kairėje) išdrožtą
Švč. M.Marijos skulptūrą.
Viduryje – prel. Antanas Maskeliūnas
Prano JASEVIČIAUS nuotrauka

SINTAUTAI. Rugpjūčio 28 dieną parapija šventė dvigubą šventę – Šv. Baltramiejaus atlaidus ir Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios konsekracijos dešimtmetį. Visais keliais plaukė į Sintautus tie, kurie jaučia meilę ir nostalgiją Sintautams.

Šventėje dalyvavo Kudirkos Naumiesčio klebonas Šakių vicedekanas kun. Donatas Jasulaitis, šv. Mišias aukojo Lekėčių klebonas kun. Gediminas Marcinkevičius, dalyvavo Šakių kunigai ir daug svečių. Bažnyčios konsekracijos dešimtmečiui priminti šventoriuje pastatyta Švč. M.Marijos skulptūra. Po pirmųjų šv. Mišių ją pašventino Sintautų parapijos klebonas prel. Antanas Maskeliūnas. Bažnyčios choras, vadovaujamas vargonininkės Birutės Garmuvienės, sugiedojo „Marija, Marija“. Skulptūrą išdrožė skulptorius Zigmas Sederevičius iš Plokščių. Procesijoje dalyvavo ir atlaidų šv. Mišias aukojo kun. G.Marcinkevičius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija