Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Du vakarai su vyskupu

Sutvirtinimo sakramento
suteikimo momentas

Atsakingai paruošęs
sutvirtinamuosius Sutvirtinimo
sakramentui šilališkis
kunigas Sigitas Valauskis

ŠILALĖ. Rugpjūčio 12-13 dienomis Telšių vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, daugiau kaip šimtui Šilalės parapijos trylikamečių mergaičių ir berniukų Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje suteikė Sutvirtinimo sakramentą. Taigi, įžengus į juos visus Šventajai Dvasiai, šis vaikų būrys papildė Šilalės tikinčiųjų bendruomenę.

Šiuos trylikamečius Sutvirtinimo sakramentui visus metus atsakingai rengė vikaras kun. Sigitas Valauskis. Šis kunigas ir jam talkinę Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos klierikai suteikė daug teorinių bei praktinių žinių, ugdydami sutvirtinamųjų širdyse meilę Kristui, Jo Motinai Marijai ir Bažnyčiai. Mergaitės ir berniukai mokėsi suvokti šv. Mišių eigą, Eucharistijos prasmę, stengėsi pabandyti pragyventi dieną pagal Dešimt Dievo įsakymų.

Patikrinus ir teigiamai įvertinus vaikų tikėjimo žinias, buvo leista priimti iš vyskupo dr. J.Borutos Sutvirtinimo sakramentą, kuris tuo reikalu du vakarus atvyko į Šilalę lydimas pagalbininkų kunigų iš Telšių.

Pirmąjį vakarą Šilalės bažnyčioje, dalyvaujant pilnai bažnyčiai tikinčiųjų, vyskupas suteikė Sutvirtinimo sakramentą 52-iem, o antrąjį vakarą – 58 sutvirtinamiesiems. Po Sutvirtinimo visi tikintieji abu vakarus dalyvavo vyskupo J.Borutos aukojamose šv. Mišiose, išklausė jo pamokslus, atnaujino Krikšto pasižadėjimus ir priėmė vyskupo palaiminimą. Šilalės tikintieji yra dėkingi kun. S.Valauskiui ir klierikams už puikų vaikų parengimą Sutvirtinimo sakramentui.

Petras ŽITKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija