Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Atsinaujinimas

Viename laikraštyje perskaičiau žinutę, pavadintą: „Socialdemokratai ketina atnaujinti partijos programą“. Pacituosiu vieną sakinį: „…Pastaruoju metu partijos vadovybė ir jos pirmininkas Algirdas Brazauskas susilaukė kritikos dėl socialdemokratinių vertybių ignoravimo…“

Tai neatitinka tikrovės: „Pastaruoju metu…“ A.Brazausko partijos kritika tęsiasi nuo nepriklausomybės atgavimo laikų, kai jis ir jo žmonės, pasinaudodami juodosiomis technologijomis, atėjo į valdžią, „prichvatizavo“ Lietuvos turtą. Ta kritika nebuvo masinė. Žmonės dar tikėjosi, kad jam vadovaujant gyvenimas pagerės, bent bus tokio lygio, kaip sovietmečiu, todėl ir balsavo už jo partiją.

A.Brazausko ekstravagancija, neabejojantis, prieštaravimų nepripažįstantis tonas, posakis: „… kiekvienas turi dirbti savo darbą, nesikišti į kitų darbus, tuomet viskas bus gerai…“ – visa tai patvirtina paplitusią nuomonę: „Nuo to Brazausko viskas kaip nuo žąsies vanduo“. Toks jo elgesys reiškia, kad jis joks socialdemokratas, šviesus, sąžiningas valstybės vadovas, o storos odos biurokratas. Ir tokie jo visi pavaldiniai.

Kaip sovietmečiu sovietų biurokratų, taip dabar A.Brazausko ir jo valdinių ausų nepasiekia žmonių skundai, akys nemato žmonių bėdų. Nieko stebėtina, jog Brazauskas, Bradauskas, jų bičiuliai – draugai milijonieriai.

A.Brazausko valdymo metai suteikė žmonėms daug skausmo, nelaimių, netekčių. Socialinio teisingumo nė su žiburiu nerasi. Menkaverčiai „LSDP“ persitvarkymai nepataisys partijos ir A.Brazausko autoriteto – nepagerins Lietuvos žmonių gyvenimo. Tik visiškas A.Brazausko atstatydinimas pagerintų „LSDP“ įvaizdį. Vargu ar „LSDP“ to sieks. „LSDP“ žmonės turi neužmiršti, kad A.Brazauskas su tokiu mažu rinkėjų balsų skaičiumi užima Premjero postą.

Visų demokratinių partijų, visuomeninių judėjimų pagrindinis uždavinys turėtų būti siekimas, kad A.Brazauskas paliktų Premjero postą. Dėl to reikia susivienyti.

Jurgis BIELINIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija