Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Veikti kartu su Marija

Jau daug kartų teko būti Marijos legiono narių susirinkimuose įvairiose parapijose. Šie žmonės atlieka svarbų darbą, rūpinasi dvasiniais reikalais. Kauno Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčios patalpose Marijos legiono narių susirinkimai vyksta kiekvieno mėnesio pirmą šeštadienį.

Marijos legiono tikslas – Dievo garbė per jo narių šventumą ir apaštališkosios veiklos skleidimas pasaulyje padedant Švč. M.Marijai.

Rugsėjo 3-ią dieną į Marijos legiono narių susirinkimą susirinko daugiau kaip 50 žmonių. Susirinkimo diskusijos tema „Švč. M.Marijos su kūdikėliu Jėzumi apsireiškimas Šiluvoje“. Po maldos gydytoja Danutė Čechanavičienė visiems priminė Švč. M.Marijos apsireiškimo Šiluvoje istoriją, papasakojo apie stebuklingą Dievo Motinos Marijos su kūdikėliu paveikslą ir jo teikiamas malones. Gydytoja sakė, kad visuomet džiaugiasi Šiluva ir į Šiluvą vykstančiais žmonėmis, kurie patiria Marijos globą.

Pasakojama, kad šitoje bažnyčioje 1786 m. rugsėjo 8 d. Žemaičių vyskupas Jonas Giedraitis su popiežiaus Pijaus VII leidimu vainikavo aukso vainikais stebuklingą Dievo Motinos paveikslą. 1991 m. rugsėjo 8 d. Šiluvoje kardinolas Vincentas Sladkevičius Lietuvą pavedė Švč. M.Marijos globai. 1993 metų rugsėjį Šiluvą aplankė popiežius Jonas Paulius II. Jis sakė: „Atvykau už jus padėkoti Dievo Motinai Marijai ir paprašyti jos globos Lietuvai“.

Siekdamas sudaryti galimybę geriau pasinaudoti Dievo Motinos dovanomis, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius nurodė pastatyti Šiluvoje dvasinį centrą. 2002 m. rugsėjo 5 d. iškilmingai buvo pašventinti pamatai. Po metų, rugsėjo 7 dieną, buvo pašventintas dvasinis centras ir pavadintas Jono Pauliaus II namais. Juose mokosi ir gyvena Kauno seminarijos parengiamojo kurso seminaristai.

1998 metais buvo įkurtas Šiluvos kultūros paveldo rėmimo fondas. Jo dėka 1998-1999 metais prie koplyčios buvo pastatytos tėvo ir sūnaus Antinių sukurtos klūpančių angelų skulptūros. Tai lyg angelai sargai, saugantys Šiluvos Švč. M.Mariją.

Po D.Čechanavičienės pranešimo vyko pasisakymai ir diskusijos. Apie atlaidų reikšmę kalbėjo Šilainių Šv. Dvasios bažnyčios klebonas mons. L.Vaičiulionis. Vikaras kunigas Edvinas Rimavičius papasakojo apie Marijos dalyvavimą žmonijos atpirkime. Juk Marija yra Dievo atspindys, tad sekime ja. Po turiningų įspūdžių ir dvasininkų kalbų buvo suruošta agapė, kurioje visi dalijomės ne tik kasdieniu, bet ir dvasiniu maistu.

Žmonės skirstėsi dvasiškai pakylėti, pilni maldos malonių ir nuoširdaus bendravimo. Tuo ypač džiaugėsi šios parapijos Marijos legiono atstovė Marytė Jokubaitienė. „Marijos legionas atskleidžia tikrąjį Katalikų Bažnyčios veidą“, - sakė popiežius Jonas Paulius II. Todėl svarbu būti Kristaus bendradarbiu, kad ne vienam atvertume širdį. Dėkodama Švč. M.Marijai už globą, po kurios vėliava esame visi susibūrę, gerais darbais puoškime vienas kitą ir pasaulį. Šiandien Kristus yra mūsų žmonėse: atstumtuose, alkanuose, benamiuose, vienišuose. Padėkime jiems!

Mokytoja Stefa BANIKONIENĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija