Atnaujintas 2005 rugsėjo 9 d.
Nr.67
(1368)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Paremkime katalikišką balsą ir žodį!

Rugpjūčio pradžioje iš vieno labai padoraus jaunuolio, prisistačiusio paramos „Marijos radijui“ rinkėju, gavau lankstinuką, pavadintą „Marijos radijas“, su prierašu „Krikščioniškas balsas Jūsų namuose“, ir standartinį lapelį, kuriuo kviečiama pagal išgales pervesti „Marijos radijui“ (jis šiuo metu girdimas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose) piniginę perlaidą tokiu adresu: Viešoji įstaiga „Marijos radijas“, Įmonės kodas: 136001742, Paramos sąskaita: LT857300010083243344, Bankas: Hansabankas.

Matydamas, jog čia rimtas reikalas, tuo adresu pasiunčiau perlaidą iš savo kuklios pensijos.

Kviečiu visus geros valios žmones paremti nors litu kitu „Marijos radiją“. Jeigu taip visi katalikai imtume ir nors litu paremtume šį reikalą – „Marijos radijas“ būtų girdimas ne tik minėtuose didmiesčiuose, bet ir visoje Lietuvoje. „Marijos radijo“ programa, kaip supratau iš gauto lankstinuko, be galo dvasinga, turininga. Mažas vaikelis, paauglys, subrendęs jaunuolis, pagaliau pusamžis ir jau gyvenimo saulėlydžio belaukiantis žmogus tikrai praturtins savo dvasinį pasaulį, pabuvęs su Viešpačiu Dievu, Švč. Mergele Marija. Didmiesčių žmonės sako, kad „Marijos radijas“ jiems be galo įdomus ir naudingas. Be abejo, „Marijos radijo“ pasiklausyti norėtume visi, ypač tie, kurie serga ir nesikelia iš patalo arba dėl senatvės nebegali nueiti bažnyčion.

Tuo pačiu kviečiu paremti ir krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštį „XXI amžius“. Neleiskime „užgesti“ vieninteliam katalikiškam laikraščiui. Beje, jo redakcijos remiamas, yra leidžiamas moksleiviams skirtas laikraštukas „Kregždutė“. Jeigu kiekviena šeima, kurioje yra vaikų, užprenumeruotų „Kregždutę“, patikėkite, jaunoji karta augtų dorovingesnė, dvasingesnė, kultūringesnė. Žinoma, dabar visiems striuka su pinigais, bet siekdami gėrio, geresnio tikėjimo pažinimo, norėdami atsigaivinti prie dvasinių šaltinių – investuokime į katalikišką spaudą. Bet kokia investicija į dorovingumą, dvasingumą vėliau grįžta šimteriopai. Pirkime vaikams sąsiuvinius, kuprines – ir nepamirškime „Kregždutę“ užprenumeruoti.

Mums, katalikams, yra būtina ir naudinga Lietuvos radijo laida „Mažoji studija“, vadovaujama kunigo Juliaus Sasnausko ir darbščiųjų šios studijos bitelių Jūratės Kuodytės ir Rūtos Tumėnaitės. Dabar jau ir daugiau balsų girdime, klausydamiesi „Mažosios studijos“. O jei dar visur ir visi girdėtume „Marijos radiją“ – tai būtų idealus dalykas.

Artėja ilgi rudens ir žiemos vakarai. Tad verta susimąstyti, ką skaitysime mes ir mūsų atžalos? Nejaugi ir vėl priglusime vien prie televizoriaus ekrano? Juk reikia ir knygą arba katalikišką laikraštį, tokius kaip „XXI amžių“, „Kregždutę“, „Artumą“, „Bitutę“, „LUX“, paimti į rankas, nes privalome turtinti savo dvasinį ir kultūrinį pasaulį.

Norėtųsi pagarbiai kreiptis į Lietuvos verslininkus, visokių renginių rėmėjus, kad ir jie paremtų „Marijos radiją“, įvairią katalikišką spaudą. Kai padėsite katalikiškiems dalykams – jums seksis ir finansiniai reikalai, nes gal ne vienas tikintysis už jus pasimels. Ne paslaptis, kad šiandien katalikiška spauda vos išsilaiko, o neseniai pradėjusiam veikti „Marijos radijui“ reikalinga finansinė pagalba, kaip naujagimiui penas. Tad ištieskime pagalbos ranką kad ir su vienu kitu litu. Taip darė mūsų seneliai, proseneliai – taip darykime ir mes.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija