Atnaujintas 2005 rugsėjo 14 d.
Nr.68
(1369)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kairieji neužkirto kelio Maskvos ir Berlyno susitarimui dėl dujotiekio

Rusijos ir Vokietijos sutartį dėl dujotiekio tiesimo Baltijos jūros dugnu nulėmė politikų neveiklumas ir tylus suinteresuotas šalis valdančių kairiųjų sąmokslas, tvirtina Seimo narys konservatorius Audronius Ažubalis. Taip jis komentavo Berlyne pasirašytą susitarimą Baltijos jūros dugnu nutiesti dujotiekį ir ministro pirmininko Algirdo Brazausko „Žinių radijui“ pasakytus žodžius, esą ši sutartis tėra grynai ekonominis projektas.


Paminėjo Rugsėjo 11-osios aukas

Niujorke prisimintos
Rugsėjo 11-osios aukos
EPA-ELTA nuotraukos

Praėjus ketveriems metams po išpuolių Niujorke ir Vašingtone, popiežius Benediktas XVI sekmadienį pareiškė, kad Rugsėjo 11-oji – „tai diena, kai turime prisiminti visas terorizmo aukas ir pasimelsti už tai, kad mūsų širdyse nebūtų vietos neapykantai“. „Šiandien, rugsėjo 11 dieną, mes prisimename teroristinių išpuolių pasaulyje aukas, – sakė popiežius Benediktas XVI piligrimams, susirinkusiems pasiklausyti jo kassavaitinės maldos popiežiaus vasaros rezidencijoje Kastelgandolfe šalia Romos. – Tegu Dievas įkvepia geros valios vyrus ir moteris visuose pasaulio kampeliuose išsižadėti neapykantos ir sukurti pasaulį, kuriame viešpatautų teisingumas, solidarumas ir taika“.


Okupacinių represinių struktūrų dokumentai neturi būti Lietuvos valstybės paslaptis

KGB rezervas yra sudėtinė KGB struktūros dalis,
bet Lietuvos įstatymai to nereglamentuoja

Saulius Pečeliūnas,

Seimo Nacionalinio saugumo
ir gynybos komiteto narys

Noriu priminti, kad praėjusią Seimo sesiją buvo sudaryta darbo grupė, kuri turėjo „užtaisyti spragas“ įstatymuose dviem klausimais: dėl liustracijos ir archyvų. Grupė darbą kaip ir baigė, pateikė Seimui šūsnį projektų, bet ir anksčiau sudarytoje komisijoje, kuri tyrė KGB rezervo klausimus, ir šioje darbo grupėje liko neišspręstų klausimų. Šiandien norėtųsi pakalbėti – kodėl ir kokie klausimai nėra sprendžiami. Mes galime siūlyti savo įstatymų pataisas, bet sprendimas yra daugumos rankose ir jeigu mes, opozicija, nesulauksime žiniasklaidos ir visuomenės pagalbos, mūsų pastabas dauguma gali ignoruoti. Šiuo klausimu norime veikti kartu. Vėliau mūsų mąstymai atsispindės įstatymų pataisose, kurių dalis jau yra registruota.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija