Atnaujintas 2005 rugsėjo 16 d.
Nr.69
(1370)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Sveikinimai „XXI amžiui“

Mielas redaktoriau Edvardai Šiugžda,

„XXI amžiaus“ laikraščio, prie kurio budėjote visus 15 metų, istorija gali būti pavyzdžiu, kaip žurnalistai ir leidėjai turi laikytis. Jūsų pavydėtinas atkaklumas ir atsidavimas katalikiškajai idėjai, Jūsų ištikimybė dešiniajai politinei minčiai ir meilė Tėvynei kelia pagarbą. „XXI amžius“ – vienas iš nedaugelio leidinių, ištvėrusių Lietuvos nepriklausomybės laikotarpio išbandymus.

Sveikindamas Jus ir visą redakcijos kolektyvą laikraščio 15-ųjų metinių proga linkiu ne tik tolesnės ištvermės, bet ir Lietuvos žmonių bei Lietuvos valstybės dėmesio sąžiningai žiniasklaidai, kurios negausioms gretoms priklauso „XXI amžius“.

Nuoširdžiai,

Andrius Kubilius,
Tėvynės sąjungos pirmininkas

* * *

Sveikiname „XXI amžiaus“ redakciją penkiolikos metų sukakties proga! Su gilia pagarba dėkojame Jums, prisiėmusiems didelę atsakomybę skleidžiant teisingą ir krikščionišką spaudą.

Lietuvos Sąjūdžio taryba

* * *

Mieli kolegos,

penkiolikmečio proga sveikiname laikraščio „XXI amžius“ leidėjus, platintojus, kūrybinį kolektyvą ir ilgametį redaktorių Edvardą Šiugždą.

Linkime visiems gerų, kūrybinių sumanymų, neblėstančio ryžto, ištikimų pagalbininkų, daugiau prenumeratorių ir sėkmingo darbo dėl visos Lietuvos gerovės!

„Tremtinio“ redakcija,
LPKTS valdyba

* * *

Noriu kuo nuoširdžiausiai pasveikinti jus kilnaus ir labai reikalingo Lietuvos žmonėms darbo penkiolikos metų sukakties proga. Tegul Aukščiausiasis ir toliau teikia jums stiprybės tęsti šį darbą.

Esu politinis kalinys, Laisvės kovų dalyvis. Jūsų laikraščiu susidomėjau dar pirmaisiais jo pasirodymo metais, reguliariai jį įsigydavau, o vėliau pradėjau prenumeruoti. Skaičiau jį iki šios dienos – skaitysiu ir toliau, nes tai vienintelis Lietuvoje laikraštis, iš kurio gali sužinoti ne tik gerų naujienų, bet kartu ir pasisemti nemažai dvasinio peno. Man ypač patinka straipsniai istorinės atminties, rezistencijos kovų temomis. Gerai, kad supažindinate su laikraščio skaitytojų laiškais, jų nuomonėmis, Lietuvai brangiais žmonėmis. Labai gerai vertinu laikraščio priedus „XXI amžiaus horizontai“, „Atodangos“, kurie padeda susiorientuoti, kas šiuo metu svarbaus vyksta mūsų valstybėje ir pasaulyje. Labai gerai, kad leidžiate priedus jaunimui ir mums, pensininkams, aktualiais, rūpimais klausimais. Kadangi „XXI amžius“ aprėpia tiek daug įvairių temų, jis mums yra artimas ir mielas.

Tikiuosi, jog nė kiek neperdedu tvirtindamas, kad jūsų leidžiamas laikraštis yra visų padorių Lietuvos žmonių sąžinė ir balsas. Deja, kartu tenka pripažinti, jog šiuo metu nemaža dalis Lietuvos žmonių savo sąžinę ir padorumą yra pardavę už pinigus arba yra apakinti amoralaus, už kelis centus jiems brukamo skaitalo. Vargu galima tikėtis, kad šie žmonės kada nors ims skaityti „XXI amžių“. Liūdna, bet tarp tokių žmonių yra nemažai ir katalikų. Telieka viltis, kad jie dar kada nors įvertins šį laikraštį.

Gal jūs ir jaučiate, kaip rašote, svetimi tarp plunksnos darbuotojų, kurie jus ignoruoja ir nepalaiko, tačiau žinokite: jūsų laikraštis mums, jo skaitytojams, padeda nesijausti vienišiems labai vulgarioje, niekinančioje žmogaus dvasinius poreikius kasdienybėje. Kiekvieną trečiadienį ir penktadienį, skaitydami „XXI amžių“, mes mintimis bendraujame ne tik su jūsų autorių kolektyvu, bet ir tarpusavyje. Ir šis bendravimas yra mums visiems labai brangus ir reikalingas. Žinoma, gaila, kad mums, jūsų laikraščio skaitytojams, yra sunku ženkliau materialiai jį sušelpti. Tai dėl to, kad daugelis mūsų gyvena nepasiturinčiai, o piniguočiams šis laikraštis paprasčiausiai nerūpi ir dabartinei valdžiai nereikalingas, nes jis jos neliaupsina ir sako į akis tiesą.

Linkiu jums, brangieji, ištvermės. Manau, kad Lietuva, nors ir labai lėtai, eina dvasinio atsinaujinimo keliu ir jūsų pastangos neliks neįvertintos ateityje. Tikiu, kad Dievo ir visų mūsų malda bei pagalba „XXI amžius“ gyvuos ir toliau.

Eugenijus STANCIKAS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija