Atnaujintas 2005 rugsėjo 16 d.
Nr.69
(1370)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Remkime „XXI amžių“

Kaip ir daugeliui, man „XXI amžius“ patinka. Tai bene vienintelis katalikiškas laikraštis Lietuvoje. Čia randame katalikiškų bendruomenių gyvenimo aktualijų, apie gerų žmonių bei pasiaukojusių išganymo darbui kunigų kilnius darbus. Patraukia dėmesį Petro Katino, Gražinos Trimakaitės, Mindaugo Buikos, Algimanto Zolubo rašiniai. Laikraštis – kaip tyro, neužteršto reklamos bei erotinių nuotraukų šiukšlėmis, šaltinio vanduo.

Galima įsivaizduoti, kaip nelengva redakcijos darbuotojams pasitikti laikraščio penkiolikmetį žinant, kad paramos nesulauks nei iš Spaudos rėmimo fondo, nei iš Vyriausybės. Galima numanyti, kodėl šis laikraštis neremiamas: jis niekam nepataikauja, nesitaiksto su negerovėmis, su tarpstančiu blogiu. Ačiū Dievui, kad yra aukojančių rėmėjų, laikraščio platintojų.

Anksčiau buvo madinga periodinėje spaudoje talpinti didesnės apimties rašinius (romanus, apysakas, kelionių aprašymus), t.y. tęstinius kūrinius. Taip skaitytojas „prisirišdavo“ prie periodinio leidinio, perskaitęs vieną jo numerį, laukdavo kito. Gal ir dabar taip būtų galima padaryti. Tačiau geriausia parama laikraščiui būtų jo prenumeratos didinimas. Tiek pasauliečiai, tiek dvasininkai, turėdami iš tikrųjų gerą žiniasklaidos šaltinį, turėtų jį remti taip, kad jis ne tik išliktų, bet ir klestėtų tarp skaitytojų.

Vytautas SLĖNYS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija