Atnaujintas 2005 rugsėjo 21 d.
Nr.70
(1371)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Medžio skulptoriaus dovana

Bronius VERTELKA

Iš kairės: Krakėse gyvenantis
medžio skulptorius Vytautas
Ulevičius, Tautodailininkų sąjungos
Panevėžio krašto skyriaus
pirmininkas Vidas Mažukna
ir Panevėžio miesto
meras Vitas Matuzas

Panevėžio miesto Civilinės metrikacijos skyriaus antrame aukšte jau galima aplankyti medžio skulptoriaus Vytauto Ulevičiaus darbų nuolatinę ekspoziciją. Krakėse (Kėdainių r.) gyvenantis menininkas gimtajam miestui dovanojo per 40 savo kūrinių. Jų perdavimo Panevėžiui ceremonija vyko rugsėjo 2-ąją.

Pabūti kartu su garsiuoju medžio meistru V.Ulevičiumi atėjo palyginti daug jo talento gerbėjų. Tam laiko rado miesto meras Vitas Matuzas, jo pavaduotojas Petras Luomonas, savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė, meno pasaulio žmonės. Iškilmes vedė kino ir teatro aktorius Algirdas Paulavičius. Jis pristatė V.Ulevičių kaip kūrėją.


Susibūrė dabartiniai ir buvę menininkai

Šiauliai. Dailės galerija į vieną parodą subūrė jaunosios kartos šiauliečius menininkus, ne tik dabar gyvenančius ir kuriančius Šiauliuose, bet ir buvusius šio miesto gyventojus: galerijoje veikia septyniolikos autorių teminė vaizduojamojo meno paroda „Meno faktorius“.


Drobėse – krikščionybė

Kaunas. Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje gyvuoja graži tradicija – rengti įvairias religinio pobūdžio parodas. Neseniai čia atidaryta kauniečio dailininko Viliaus Slavinsko tapybos ir koliažo darbų paroda iš ciklo „Krikščionybė. Meno pėdsakais I-XVII a.“. Pristatydamas savo darbus, autorius sakė: „Iš tolimos praeities išplaukę su krikščionybe susiję meno fragmentai, tikiuosi, primins tą ilgą kūrybinį kelią, kurį nuėjo jo tyrėjai. Nesu abejingas krikščionybės ekumeninėms idėjoms. Turiu vilties, kad naujus fragmentus supančios erdvės suteiks žiūrovams galimybių pasitelkti ir savo supratimą bei fantaziją“.


Pažintis su rajonu – per knygas

Didžiausią darbo stažą turinti
Viešosios bibliotekos darbuotoja
Emilija Bielskienė jau brandina
mintį apie naują parodą

Panevėžys. Unikali paroda veikia rajono savivaldybės Viešojoje bibliotekoje. Jos ekspozicijoje-knygos, pasakojančios apie šį rajoną bei jo žmones. Bibliotekoje tokia paroda surengta pirmą kartą.

Mintis surengti knygų parodą „Panevėžio rajonui- 55“ kilo Viešosios bibliotekos vyr. bibliografei Emilijai Bielskienei. Įgyvendinti ją padėjo kolegės. Išėjo nuostabi, per 80 knygų paroda. Didžiausias jos pasididžiavimas – daugiau nei 1000 puslapių leidinys apie Raguvą.


Dailininko abstrakcijos – gimtinėje

Mažeikiai. Lietuvos dailės muziejaus Radvilų rūmuose eksponuotos įžymaus išeivijos dailininko Prano Gailiaus apžvalginės parodos „Pranas: vaizdinės abstrakcijos“ dalis perkelta į autoriaus gimtinę – Mažeikius. P.Gailiaus 87-ių grafikos ir tapybos darbų paroda atidaryta Mažeikių muziejuje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija