Atnaujintas 2005 rugsėjo 28 d.
Nr.72
(1373)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Murmansko lietuviai

Kolos pusiasalyje gyvenantys tautiečiai meldžiasi, šoka, dainuoja ir didžiuojasi savo tėvyne Lietuva

Rūta JONUŠKIENĖ

Murmansko lietuvių kultūros
bendrijos „Lietuva“ pirmininkas
Aleksandras Julius Masiukas
Autorės nuotrauka

Utenos rajone, Daugailiuose, pas savo giminaitę Eleonorą Griškevičiūtę-Indrašienę viešėjo Murmansko lietuvių kultūros bendrijos „Lietuva“ pirmininkas Aleksandras Julius Masiukas, kuris papasakojo apie bendrijos veiklą ir rūpesčius.

Sakoma, kad visuose pasaulio kraštuose gali sutikti žvirblį ir lietuvį. Tie, kam teko pakeliauti po svečias šalis, gali patvirtinti, jog tai tiesa. Lietuvių sutiksi ir Amazonės džiunglėse, ir Himalajų kalnynuose, ir saulėtoje Italijoje, ir ten, kur karaliauja amžinasis įšalas. Įvairūs likimo ir gyvenimo vingiai nuveda į toliausias pasaulio šalis. Tačiau kad ir kur gyventų mūsų tautiečiai, Lietuvos jie nepamiršta.


Egzotiškąjį Kiprą padeda pažinti menas

Marius GLINSKAS

Iš kairės: tėvas Baisijus,
Marijus Ortodoksu ir Jonas
Raiskas Stavraūnės vienuolyne

Viena Klaipėdos firma pernai gruodžio mėnesį į Kiprą buvo pasiuntusi keletą stalių, kurie statomuose namuose, garažuose, pavėsinėse atliktų apdailos darbus. Tarp siųstųjų pateko ir birštonietis tautodailininkas Jonas Raiskas, garsėjantis savo monumentaliais medžio kūriniais. Kipriečiams jis nuvežė daugybę lietuviškų suvenyrų – savo gumbuotų drožinių, jonavietės tapytojos Stasės Kuzerytės-Ragelienės paveikslų, atvirukų, pašto ženklų, o parsivežė keletą lagaminų prisiminimų apie Kiprą. Vieni iš jų – fotojuostos, iš kurių Birštone pagamintos nuotraukos sudaro reto grožio parodą, eksponuojamą nuo rugsėjo vidurio šio miestelio muziejuje (ji veiks keletą mėnesių).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija