Atnaujintas 2005 spalio 14 d.
Nr.77
(1378)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Aleksoto dekanate

Per atlaidus pašventinta miestelio vėliava

ŠILAVOTAS. Per Švč. M.Marijos Vardo atlaidus čia buvo pašventinta miestelio vėliava. Joje – auksiniame skyde pavaizduotos trys pušaitės su šaknimis, kaip vienas iš miestelio vardo kilmės versijos simbolių. Jos primena ir pirmąjį šilavotiškių kleboną, Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios statytoją, kartu su parapijiečiais pušimis ir maumedžiais apsodinusį smėlėtą kalną, kun. Antaną Radušį. 1902 metais pastatyta bažnyčia ir šiandien stovinti ant kalvos, matoma už keliolikos kilometrų, o apie 12000 spygliuočių tebedžiugina žaliuojančia giria. Herbą sukūrė dailininkas Rolandas Rimkūnas, o vėliavą pagamino Edita ir Gintas Ačai.

Atlaidų šv. Mišias aukojo Sangrūdos klebonas kun. Algirdas Juozas Pasilauskas, o Klebiškio pagrindinės mokyklos jaunųjų šaulių įneštą Šilavoto miestelio vėliavą pašventino klebonas kun. Ričardas Kmitas.

Paskui mokyklos stadione įvyko seniūnijos šventė, o sceną papuošė pašventinta miestelio vėliava. Susirinkusiuosius pasveikino seniūnas Alfonsas Loda, Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Alvydas Vaicekauskas, kraštietė iš Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė, Veiverių klebonas kun. Kazimieras Skučas. Stadione vyko Šilavoto ir Klebiškio mokyklų moksleivių, vaikų klubo „Šypsena“ ir Klebiškio ritminių šokių šokėjų, Alytaus rajono Punios kaimo kapelos „Punelė“ programa.

Robertas BUCKUS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija