Atnaujintas 2005 spalio 21 d.
Nr.79
(1380)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Reikia daugiau galių rūpinantis neįgaliaisiais

Prezidentas Valdas Adamkus
su žmona Alma lankosi Skuodo
neįgaliųjų dienos veiklos centre
Džojos Gundos Barysaitės
(ELTA) nuotrauka

Savivaldybėms turėtų būti suteikta daugiau galių panaudoti socialinėms paslaugoms skiriamas lėšas, tvirtina prezidentas Valdas Adamkus.

Antradienį lankydamasis Plungės rajone veikiančiame Stonaičių pensionate Prezidentas atsakingas šalies institucijas paragino sudaryti kuo geresnes sąlygas neįgaliesiems grįžti į visuomenę ir pradėti visavertį gyvenimą. Tai daryti jis siūlo suteikiant savivaldybėms daugiau galių skirstant socialinėms paslaugoms skiriamas lėšas. „To siekiant savivaldybėms turėtų būti suteikiama daugiau galių prasmingai naudoti skiriamas lėšas, nes vietos bendruomenės daug geriau žinotų, kaip turimas lėšas panaudoti siekiant žmones su lengva negalia sugrąžinti į visavertį gyvenimą“, – teigė V. Adamkus.


Klystkeliai

Petras KATINAS

Rašytoja Renata Šerelytė, bene vienintelė iš gausaus mūsų rašytojų būrio nuolat reiškianti susirūpinimą nežinia kur Lietuvą vedančios savanaudiškos ir jau su niekuo nesiskaitančios valdžios veiksmais, neseniai rašė, jog kuo toliau, tuo sparčiau nyksta vienas vertingiausių lietuvių tautos bruožų – dvasingumas. Bet kaipgi nenyks, jeigu jis tiesiog raunamas iš žmonių protų ir širdžių kiekvieną dieną – ypač tą nuo ryto iki vakaro atlieka komercinės televizijos, didžiuliais tiražais leidžiamos visokios „žinios“, diegiančios tikriausią bjaurastį, žemiausius instinktus. Tačiau, užsiminęs apie dvasingumą, moralines vertybes, iškart būsi apšauktas atsilikėliu, atgyvena. Netgi apie tėvynės meilę kalbėti šiukštu. Bet ko norėti iš perdėm aukso veršiui parsidavusių vaizdasklaidininkų ar rašeivų. Argi kas girdėjo iš dabartinės valdančiosios koalicijos nors vieną žodį apie Tėvynės meilę, patriotizmą. Geriausiu atveju, kalbama apie interesus. Bet ir apie juos kalbant svarbiausia ne valstybės, o asmeniniai ar atskirų grupuočių interesai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija