Atnaujintas 2005 spalio 26 d.
Nr.80
(1381)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kam naudojama Darbo partija?

Partijos vadas, plačiais mostais pasisakydavęs prieš bet kurias partijas ir siekęs nebe partijų pagrindu renkamo Seimo, vėliau staigiai apvertė pažiūras ir įsteigė savo partiją. Neslėpė tikslų: laimėti Seimo rinkimus ir sudaryti savo Vyriausybę, valdyti Lietuvą. Kaip Kėdainius, kur sava prokuratūra ir teismas, sava policija ir spauda, sava savivalda ir verslas, turėtas net savas dvasios vadovas. Modelio pritaikymas – taip ir skelbė, o į rinkimus ėjo anksčiau nežinoma, tačiau KOMANDA. Viešiesiems ryšiams arba reklamai naudota silpnoji lietuvių vieta – krepšinis.

Po to, kai komanda liko be trenerio, nes jį išvarė iš aikštelės už blogą elgesį ir taškų klastojimą, o ir paprasti žaidėjai kuo toliau, tuo labiau blizgėjo įtartinu prakaitu, atrodė, kad grįš žaidimas pagal Europos taisykles. Tačiau nepanašu, nes ir treneris liko vyriausybėje (super-vyriausybėje) ir iš ten toliau tvarko negudrios valstybės reikalus, ir teisėtvarka, nedrįstanti iškelti bylos už dokumento klastojimą, visuomenės apgaudinėjimą bei interesų konfliktą, vis labiau kėdainėja. Yra vilčių paimti Lietuvą, tą spuoguotąją mergą (Kėdainių kniaziaus žodžiai), iš antro karto.

Sėkmę dar vis lemia ne vien apgaulingo „pasitraukimo iš politikos“ manevras, bet ir valdančiųjų vertybinis požiūris. Jį tiksliai apibūdino Premjeras tada, birželio mėnesį: „Papuolė žmogus į situaciją“, kas čia tokio. Kad ir kaip sukčiautų, bet jeigu nebūtų papuolęs, tai „nieko čia nėra“.

Taip stipriname teisinę valstybę ir pilietiškumą koalicinių tarybų Lietuvoje.

Svarbiausia – „prakalti“ Mažeikius.

Vytautas LANDSBERGIS,
Europos Parlamento narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija