Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Apdovanoti Šventąja Dvasia

Lazdijai. Šv. Onos parapija toliau tęsia parapijos atsinaujinimo programą ,,Atgaivink“. Šį rudenį pradėjome trečiąją pakopą, kurios tema – ,,Apdovanoti Šventąja Dvasia“. Spalio 7 dieną Lazdijų dekanato „Caritas“ vedėjos ir vienos iš Tikėjimo pasidalijimo grupelių vadovės Aldonos Valiukevičienės iniciatyva per dešimt aktyviausių maldininkų kartu su klebonu kun. Gintaru Urbštu išvyko į 15 kilometrų žygį pėsčiomis. Kelionės metu jie kalbėjo rožinį, giedojo giesmes. Šventežerio parapijoje maldininkus priėmė šios parapijos „Caritas“ vedėja Aldona Turčinavičienė. Pailsėję ir pasistiprinę keliauninkai žygiavo toliau. Jie pirmą kartą nešė ir savo parapijos vėliavą. Galutinis kelionės tikslas – Kryžių koplyčia. Kas negalėjo keliauti pėsčiomis, atvyko automobiliais tiesiai į šventovę. Čia vyko maldos vigilija, skirta parapijos atsinaujinimo programos ,,Atgaivink“ sėkmingam vykdymui. Šv. Mišias aukojo mūsų klebonas. Tai buvo dviguba šventė, nes koplyčia konsekruota Švč. Mergelės Marijos Rožinio Karalienės vardu. Spalio septintoji – jos minėjimo diena. Po šv. Mišių vyko adoracija, o vėliau – agapė.

Spalio 9 dieną Lazdijų Šv. Onos parapijoje prasidėjo programa „Atgaivink“. Per šv. Mišias buvo įnešta ,,Atgaivink“ vėliava ir pradėta nauja bei svarbi parapijos dvasinio augimo ir atsinaujinimo pakopa. Tikėjimo pasidalijimo grupelėse ar individualiai mąstysime ir kalbėsime apie Šventosios Dvasios veikimą. Tam buvo skirtos ir atnašos: Šv. Dvasios paveikslas, Šventasis Raštas, duona ir vynas. Homilija, kurią sakė klebonas, taip pat kvietė kiekvieną iš mūsų atverti širdis Šv. Dvasiai. Nes ji, anot Bažnyčios tėvų, yra kaip ikonografas, kuris žvelgia į žmogų ir mato jame Kristaus paveikslą, siekia, kad kuo daugiau žmonių taptų panašūs į Jėzų. Šv. Dvasia nėra kaip seniai gautas archyvinis dokumentas. Pasak Evangelijos, mes turime nuolat Jos prašyti: ,,Ateik, Šventoji Dvasia“. Popiežiaus Pauliaus VI žodžiais klebonas pakvietė žmones melstis, kad „Bažnyčia, pakrikštytųjų Bendrija, būtų Šventosios Dvasios buveinė... Bažnyčiai reikia Šventosios Dvasios, Šventosios Dvasios mumyse, kiekviename mūsų ir visuose mumyse drauge, mumyse – Bažnyčioje“.

Prieš šv. Mišias kalbėjusi viena programos ,,Atgaivink“ dalyvių Marija Janulevičienė jos simbolį – medį – apibūdino taip: „Tai senas medis. Jo šaknys tvirtai įaugusios į žemę, kamienas rodo tūkstantmetį amžių, likusios vos kelios šakos. Tačiau jis gyvas. Jo šakų viršūnės žaliuoja. Apačioje parašytu žodžiu ,,Atgaivink“, medis kreipiasi į mus: ,,Papurenkite žemę, patręškite, palaistykite ir aš sustiprėsiu, išsišakosiu, vešliai sužaliuosiu“.

Alvyra GRĖBLIŪNIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija