Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šilalės dekanate

Sutvirtinimo sakramento iškilmės

Vysk. Jonas Boruta, SJ, teikia
Sutvirtinimo sakramentą.
Dešinėje – kun. Jonas Ačas

Upyna-Varsėdžiai-Girdiškė. Spalio 8-ąją, šeštadienį, didelės iškilmės įvyko Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo, Varsėdžių Šv. Roko ir Girdiškės Švč. Mergelės Marijos Snieginės bažnyčiose. Jose Telšių vyskupijos vyskupas dr. Jonas Boruta, SJ, šių parapijų katalikiškų šeimų mergaitėms ir berniukams, sulaukusiems trylikos ir daugiau metų, suteikė Sutvirtinimo sakramentą.

Pirmoji Sutvirtinimo iškilmė tą dieną įvyko Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje. Vasaros pabaigoje vyskupo J.Borutos paskyrimu klebono pareigas pradėjęs eiti jaunas kunigas Antanas Gutkauskas, pasitelkęs Upynos bažnyčios talkininkus, šiai progai puikiai sutvarkė bažnyčios aplinką, išdabino jos vidų ir iš anksto apie vyskupo atvykimą į šią parapiją, taip pat ir į Varsėdžių bei Girdiškės parapijas paskelbė vietinėje spaudoje. Tad į Upyną ir suplaukė daug tikinčiųjų. Be vyskupo, šiose Sutvirtinimo apeigose, o kartu ir vyskupo aukojamose šv. Mišiose dalyvavo Telšių vyskupijos kurijos sekretoriai diakonai Viktoras Daujotis ir Klemensas Jaraminas. Klausydami tikinčiųjų išpažinčių bei prisidėdami prie šių apeigų daug padėjo ir kunigai svečiai: Telšių dekanato Žarėnų parapijos klebonas kun. Virgilijus Pocius, Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos propedeutinio kurso, esančio Žemaičių Kalvarijoje, vadovas kun. Jonas Ačas.

Vyskupas J.Boruta Upynoje Sutvirtinimo sakramentą suteikė 66 šios ir trims su klebono leidimais iš Šilalės parapijos atvykusiems sutvirtinamiesiems.

Sutvirtinimo sakramento teikimo iškilmės su vyskupo J.Borutos homilijomis, tinkančiomis ir jauniems, ir pagyvenusiems, įvyko Varsėdžių ir Girdiškės bažnyčiose, į kurias irgi susirinko nemažai tikinčiųjų. Varsėdžių Šv. Roko bažnyčioje Sutvirtinimo sakramentą priėmė šeši sutvirtinamieji, o Girdiškėje – 31. Ir nors šios parapijos gerokai nutolusios nuo rajono centro – Šilalės, tačiau šeimos ir šiose parapijose skiria nemažai dėmesio vaikų religiniam ugdymui, katalikiškoms pareigoms atlikti.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija