Atnaujintas 2005 spalio 28 d.
Nr.81
(1382)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tikybos mokytojai gilina žinias

Kun. Kęstutis Pajaujis pateikė
seminaro dalyviams daug žinių
apie Mariją. Sėdi (iš kairės):
Gargždų klebonas kan. Jonas
Paulauskas, šalia - Švietimo
skyriaus vyr. specialistė
Teresė Vaičiulienė

Klaipėdos rajono tikybos mokytojai spalio viduryje rinkosi į antrąjį šiais mokslo metais metodinį seminarą Gargžduose. Šio seminaro tikslas buvo pagilinti žinias apie Švč. M.Mariją, jos misiją mūsų išganymo istorijoje.

Seminarui vesti pasikvietėme Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos dėstytoją kun. pedag. lic. Kęstutį Pajaujį. Žinojome, kad jis yra didis Švč. M. Marijos mylėtojas, aktyvus pamaldumo į Ją platintojas. Seminaro tema buvo „Marijos vaidmuo istorijos eigoje“.

Per beveik keturių valandų seminarą kunigas Kęstutis pateikė seminaro dalyviams daug žinių apie Marijos vardo kilmę, prasmę, jos misiją žmonijos išganymo istorijoje. Nuoširdžiai ir plačiai supažindino su Marijos apsireiškimais ir jų prasme, reikšme dabartinėje žmonijos situacijoje. Lektorius skatino tikybos mokytojus patiems branginti Rožinio maldą, ugdyti pagarbą Rožinio maldai tarp jaunimo ir moksleivių, nes Rožinio malda yra galinga. Seminaro dalyviai su įdomumu klausėsi, svarbesnes mintis, faktus užsirašinėjo, pateikė klausimų.

Seminare dalyvavo Gargždų Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kanauninkas Jonas Paulauskas, diakonas Andrius Lazarevas. Sekmadienio Sumos pamoksle diakonas Andrius sumaniai panaudojo seminare girdėtas žinias, skatindamas tikinčiuosius branginti Rožinio maldą, kalbėti Rožinį ne tik spalio mėnesį.

Dalyvavo seminare ir Klaipėdos rajono švietimo skyriaus Pedagogų švietimo centro vyriausioji specialistė Teresė Vaičiulienė. Ji yra aktyvi rajono tikybos mokytojų metodinio susivienijimo ekskursijų, seminarų organizatorė.

Kazimiera SIPIENĖ,
Klaipėdos rajono tikybos mokytojų
metodinio susivienijimo vadovė

Gargždai

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija