Atnaujintas 2005 lapkričio 4 d.
Nr.83
(1384)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Bažnyčioje pagerbti krašto kūrėjai

Senosios Varėnos bažnyčia
pasipuošė Lietuvos vaikų piešiniais
M.K.Čiurlionio kūrybos tematika

Senoji Varėna. Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje paminėtos M.K.Čiurlionio gimimo 130-osios metinės, bažnyčioje buvo eksponuojami kompozitoriaus gimimo metinių proga sukurti visos Lietuvos moksleivių piešiniai, ,,Sidabrinės bitės“ ženklu ir savivaldybės premija apdovanotos šių metų ,,Sidabrinės bitės“ laureatės, po šv. Mišių bažnyčios žemutinėje salėje pristatyta alpinisto Vlado Vitkausko fotografijų paroda „Lietuvos vėliava pasaulio kalnų viršūnėse“.


Šv. Mykolo atlaidai – su trimis kunigais tėviškėnais

Jauniausias iš Griškabūdžio parapijos
kilęs kunigas Arūnas Užupis,
jo dėdė mons. Juozas Užupis
ir dabartinis klebonas
kun. Žydrūnas Kulpys

GRIŠKABŪDIS. Rugsėjo 25 dieną Kristaus Atsimainymo bažnyčioje vyko Šv. Mykolo atlaidai. Į juos atvyko trys iš šios parapijos kilę kunigai: Alytaus Šv. Liudviko parapijos altaristas Zigmas Gustainis, kilęs iš Mureikų kaimo, Alytaus dekanas Šv. Angelų Sargų parapijos klebonas Arūnas Užupis ir jo dėdė, Prienų Kristaus Apreiškimo parapijos altaristas mons. Juozas Užupis, kurių tėviškė – ta pati sodyba Vidgirių kaime. Visi trys kunigai aukojo šv. Mišias, o pamokslą pasakė mons. J.Užupis. Vyko eucharistinė procesija aplink bažnyčią. Atlaiduose dalyvavo ir būrys kraštiečių, atvykusių iš kitur.


Tituliniai atlaida kartu su vyskupu

ARIOGALA. Rugsėjo 25 dieną Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje buvo švenčiami tituliniai atlaidai ir teikiamas Sutvirtinimo sakramentas. Sumą aukojo Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto kapelionas kun. Mindaugas Pukštys ir Raseinių dekanas kun. Juozas Kaknevičius.  Giedojo Ariogalos Sumos choras ir iš Kauno atvykęs mišrus choras „Leliumai“. Išpažinčių klausė ir šv. Komuniją dalijo Raseinių parapijos klebonas kun. Vytautas Paukštis ir Butkiškės parapijos klebonas kun. Gintas Rumševičius.


Svečias iš Ukrainos – buvęs vikaras

Kun. Petras Gubčakevičius
(viduryje) su Anykščių klebonu
kun. Stanislovu Krumpliausku
(kairėje) ir vikaru
kun. Simu Maksvyčiu (dešinėje)

ANYKŠČIAI. Neseniai čia lankėsi ir atostogas praleido 1988 metais kunigu įšventintas ir šioje parapijoje vikaru dirbęs kun. Petras Gubčakevičius. Jis dabar yra pranciškonų vienuolis tėvas Dominikas, dirbantis Ukrainoje, Žitomire. Svečias Šv. Mato bažnyčioje aukojo šv. Mišias, sakė pamokslą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija