Atnaujintas 2005 lapkričio 4 d.
Nr.83
(1384)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kovokime ištvermingai

Gerbiamas redaktoriau ir jūsų bendradarbiai, noriu jus pasveikinti vienintelio katalikiško laikraščio „XXI amžius“ 15-ųjų leidimo metinių proga. Atleiskite, kad sveikinu pavėluotai, bet, kaip sakoma, geriau vėliau negu niekad. Ir meldžiu visokeriopos Dievo palaimos bei globos Jums ir visiems „XXI amžiaus“ skaitytojams. Šis laikraštis labai reikalingas Lietuvos Katalikų Bažnyčiai. Sakyčiau, gyvybingai būtinas. Tad jūsų darbu ir pasiaukojimu džiaugiamės.


Su neeiline sukaktimi, „XXI amžiau“!

Viskas, kas mus supa ir su kuo mes bendraujame, turi neabejotinos įtakos mūsų gyvenimui. Taip pat ir skaitomi spausdinti žodžiai veikia mūsų mąstymą, formuoja pasaulėjautą bei pasaulėžiūrą. Niekad neapsineš laiko dulkėmis posakis: „Pasakyk man, ką tu skaitai, ir aš tau pasakysiu, kas tu esi“.


Kaip seniau laikraščius platinome?

Prisimenu, berods 1933 ar 1934 metais į Aleksandravėlę (Rokiškio r.) buvo atkeltas jaunas energingas klebonas kun. Konstantinas Šimašius. Šio krašto žmonės buvo suvargę: žemės blogos, aukštos kalvos, prie jų – balos, karklais apaugusios. Žemės po kelis hektarus turėjo, o šeimos gausios. Vieni dar mažus vaikus pas ūkininkus piemenauti leido. Dalis suaugusiųjų ėjo į Latviją uždarbiausi. Kiti vargo savo tėviškėse. Visi žmonės buvo labai pamaldūs, prastai apsirengę sekmadieniais į bažnyčią ėjo. Ne vieno kelnės lopytos, švarkų rankovės apspurusios, bet bažnyčia pilna žmonių.


Ne paneigia, o patvirtina

Dažnai girdime teigiant, kad įvairių religijų buvimas paneigia Dievo, antgamtinio pasaulio buvimą. Jei būtų vienas Dievas, būtų ir viena religija, Jį išpažįstanti. Man atrodo, kad įvairių religijų buvimas – tai savotiška demokratija, kuri kaip tik patvirtina, jog yra Dievas. Kaip įvairios skirtingos kalbos nepaneigia daikto, veikimo, būdo ir t.t. buvimo, taip įvairios religijos ne paneigia, o tik patvirtina antgamtiškumą, Dievo buvimą. Pavyzdžiui, galima tą patį daiktą ar reiškinį įvairiomis kalbomis pavadinti skirtingais vardais, bet pats daiktas išlieka toks pats.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija