Atnaujintas 2005 lapkričio 4 d.
Nr.83
(1384)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pradedama nuolatinė Švč. Sakramento adoracija

Spalio 27 dieną Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius pasirašė dekretą „Dėl Eucharistijos nuolatinės adoracijos Kauno mieste“. Dekrete teigiama: „Atsiliepdami į Šventojo Tėvo Jono Pauliaus II bei jo įpėdinio Benedikto XVI raginimus, Eucharistijos metais daugiau dėmesio skyrėme sekmadienio šventimui bei Švenčiausiojo Sakramento adoracijai. Daug tikinčiųjų dvasiškai sustiprėjo, tuo prisidėdami prie Bažnyčios augimo. Todėl, siekdamas Kauno arkivyskupijos dvasinio atgimimo ir būdamas tvirtai įsitikinęs, jog tai įmanoma tik tuomet, jei daugelis tikinčiųjų atnaujins savo santykį su Eucharistija, nutariu 2005 m. lapkričio 3 d. Kauno mieste pradėti nuolatinę Eucharistijos adoraciją“.

Dekretu numatoma, kad Švč. Sakramentas bus adoruojamas Kauno Arkikatedros Bazilikos koplyčioje dienos metu, o naktį Eucharistijos adoracija vyks Švenčiausiojo Sakramento bažnyčios (Vilniaus g. 31) koplyčioje.

Adoracijos metu vadovaujamasi Bažnyčios nuorodomis dėl Eucharistijos slėpinio kulto ne Mišių metu. Adoruojant skaitomas Dievo žodis, kalbamos Liturginės valandos, rožinis, giedama, drauge skiriama pakankamai laiko tyliam Dievo garbinimui.

Į Eucharistijos adoraciją ganytojas kviečia aktyviai įsitraukti vienuolijas, religinius judėjimus ir bažnytines institucijas, o ypač – Kauno arkivyskupijos parapijų tikinčiuosius. Klebonus bei visus kunigus arkivyskupas įpareigojo dažnai aiškinti Eucharistijos kulto ne šv. Mišių metu prasmę bei raginti tikinčiuosius uoliai dalyvauti Švč. Sakramento adoracijoje.

Darius CHMIELIAUSKAS,
Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija