Atnaujintas 2005 lapkričio 18 d.
Nr.87
(1388)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Švęskime šventę „Šventieji laimi“

Veikliųjų vyrų bendrijos nariai
pasakojo apie savo bendruomenę,
giedojo, liudijo apie Dievo malonę
jų gyvenimuose

„Šios kartos sakykla yra gitara“, – įsitikinęs muzikantas ir bendruomenės „Jesus House“ („Jėzaus namai“) įkūrėjas Rendis Metjusas. Spalio 30 dieną Šiaulių kultūros namuose apie Visų Šventųjų šventę ir Vėlines taip pat bylojo muzika. Šia akcija – koncertu buvo įgyvendinta nauja, originali idėja: atsispirti Helovyno peršamai kultūrai. „Šiais laikais vis labiau įsigali Helovynas, iškreipiantis Visų Šventųjų šventės ir mirusiųjų prisikėlimo - Vėlinių prasmę ir kilnumą, – sakė Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centro direktorius Juozas Dapšauskas. – Švęskime ne Helovyną, o „Holy wins“ – „Šventieji laimi“.

Koncertas prasidėjo 18 val. garbės himnu Viešpačiui. Akciją-koncertą, jo sumanytojus, organizatorius, dalyvius ir visus atvykusius laimino Šiaulių vyskupas E.Bartulis. Ganytojas kalbėjo apie tai, kad visiems šioje žemiškoje kelionėje reikia susitelkti ir kovoti. „Mes kiekvienas dalyvaujame šioje kovoje ir šitą kovą laimi tik šventieji, ištikimieji, kurie yra drąsūs ir vykdo tai, ko nori Dievas“, – sakė vyskupas. Šventumas – meilės kelias. „Būkime tikrais šventaisiais ir nugalėkime“, – kvietė Šiaulių ganytojas.

Apie šventumą, šventėjimą, šventuosius kalbėjo vakaro vedėjai – Katalikų evangelizacijos centro direktorius J.Dapšauskas ir Šiaulių vyskupijos Katechetikos centro direktorė Danutė Kratukienė. Šventumas, anot J.Dapšausko, – kiekvienam žmogui privalomas dalykas. Kiekvienas esam pašauktas sekti Kristumi ir šventėti. Norėdami tapti šventais, turime keisti savo mąstymą, atnaujinti požiūrį, kad suvoktume Dievo valią. „Mūsų renginio tikslas – pradėti ką nors daryti. Šia šventumo akcija siekiame ugdyti dvasinį, psichologinį ir fizinį sveikumą, kad visuomenė dvasiškai ir ekonomiškai taptų turtinga. Šventumas ir žmogiškumas yra sinonimai, tapatūs dalykai. Norime liudyti ir skelbti, kad tiesa, gėris ir šventumas laimi. Kas šiomis vertybėmis gyvena – taip pat laimi. Laimi tikrąjį gyvenimą ir jo apstybę, laisvą nuo bet kokių priklausomybių, vergysčių ir mirties“, – sakė J. Dapšauskas. D.Kratukienės skaitomos Biblijos ištraukos liudijo, kad Šventasis Raštas taip pat kviečia kurti ir švęsti gyvenimą, kuris nesibaigia mirtimi. Vakaro vedėjai linkėjo klausytojams: „Spindėkite kaip žvaigždės, nesekite netikromis žvaigždėmis, klausykitės šio vakaro žvaigždžių“.

Vakaro „Šventieji laimi“ žvaigždės iš tiesų spindėjo scenoje. Šiauliečių grupė „Kelionė“, vadovaujama Gintaro Razgaus, dėl koncerto atidėjo savo kompaktinio disko įrašymo darbus. Ir ne veltui. Žiūrovai su džiaugsmu pritarė dainininkams: „Karo kirvį užkasiu aš...“.

Pantomimoje „Orkestras“ (koordinatorė – Sandra Valavičiūtė) Dievo kūrinija buvo vaizduojama kaip didelis orkestras, kur kiekvienas instrumentas, suderintas su kitais, palaiko pasaulio harmoniją. Plastiškais judesiais aktoriai perteikė žiūrovams, kaip Dievas kūrė pasaulį, kaip pasaulis nusigręžė nuo Dievo ir kaip Jėzaus mirtis ant kryžiaus vėl išgelbėjo pasaulį.

Veiklieji vyrai, jungiantys įvairių krikščioniškų Bažnyčių tikinčius vyrus, giedojo giesmes, pasakojo apie bendrijos įsikūrimą, liudijo apie nuostabų Dievo veikimą jų gyvenimuose.

Geriausias Lietuvoje gitaristas Artūras Chalikovas ir grupė „A4“ dovanojo šiuolaikiškai skambančias psalmes. Garbė vainikuoti koncertą atiteko Benui ir grupei „Quest“.

„Visų Šventųjų šventė ir iškeliavusiųjų prisiminimas tegul būna ne niūrumo ir mirties kultūros puoselėjimas, bet skaidraus gyvenimo su Dievu šventume suvokimas“, – tai palinkėjimas tiems, kurie atvyko į koncertą ir atsivedė savo draugus; kunigams, kurie kartu atsivežė savo parapijos jaunimą, ir tiems, kurie nebuvo koncerte, bet žino, ką reiškia „švęsti ir šventėti“.

Inesė RATNIKAITĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija