Atnaujintas 2005 lapkričio 23 d.
Nr.88
(1389)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Sugebėję prakalbinti medį

Marijona MIELIAUSKIENĖ, Bronius VERTELKA

Rokiškio drožėjų laureatas
vabalninkietis Vidas Jatulevičius

Rokiškyje vyko XII respublikinė medžio drožėjų kūrybos paroda, skirta žymiajam medžio meistrui Lionginui Šepkai atminti. Renginyje, tapusiame tradiciniu, dalyvavo 24 drožėjai iš įvairių Lietuvos vietovių.

Išaugino didelį būrį meistrų

Siekdama įamžinti L.Šepkos atminimą, Rokiškio rajono savivaldybė ir Rokiškio krašto muziejus nuo 1994-ųjų kasmet rengia respublikines konkursines medžio drožėjų darbų parodas. Tai yra retas reiškinys šalies kultūriniame gyvenime. Rajono savivaldybės lėšomis ir krašto muziejaus darbu bei dosnių rėmėjų parama gyvuojantis renginys rado nišą Lietuvos kultūroje. Jis pradėjo ir kitą naudingą dalyką – respublikinius medžio drožėjų plenerus, kurių tikslas – sukurti skulptūrų parką, skirtą L.Šepkos 100-mečiui.


Pajūriais pamariais sklinda gėrio šviesa

Dr. Gražina KAČERAUSKIENĖ

Bibliotekos direktorė
Dalia Greičiutė
ir vyr. bibliotekininkė
Irena Jankevičiūtė

Čia taip gražu, didinga, tylu. Viskas dvelkia amžinybe, dideliais toliais. Viskas taip neaprėpiama...
Atrodo, kad Angelai tyliai žengia per Nidos kopas ir siunčia žmogui džiaugsmo ženklus, šypseną...linkėjimus.

(Iš dailininko
Augustino Savickio užrašų)

Neringa, Nida! Kūnui ir sielai atgaivos, įkvėpimo žemė. Čia lankausi kasmet nuo 1959-ųjų. Mačiau, kaip labai keitėsi kurortas, žmonės, grožėjausi jos gamta visais metų laikais. Nemažai galėčiau papasakoti. Tačiau žodžiais neįmanoma apsakyti jūros, marių ir dangaus spalvų, kalnapušių ir palvės kvapo, vėjo muzikos smėlio kopose. Neringa savo sąlyginai ramiu, bet visada slėpiningu žavesiu išsiskiria iš kitų Lietuvos pajūrio kurortų. Čia jaučiama ypatinga aura. Ją suformavo ir skleidžia ne tik nuostabi gamta, bet ir Neringą pamilę čia gyvenantys ir apsilankantys žmonės.


Poezija bičiuliavosi su muzika, daina ir rudeniu

Vladas VAITKEVIČIUS

Šventės svečiai (iš dešinės):
Vladas Vaitkevičius, Edmundas
Janušaitis, kun. Skaidrius
Kandratavičius ir jonavietis
kun. Jonas Čičirka

Spalio 22-ąją į Jonavą – XVI amžiaus kultūrininko Abraomo Kulviečio, Homero vertėjo Jeronimo Ralio, poeto ir vertėjo Aleksio Churgino, poetų Petro Vaičiūno, Vilijos Šulcaitės ir kitų kūrėjų saulėtekių ir saulėlydžių žemę – dalyvauti rajono poezijos klubo „Šaltinis“ rengiamoje tradicinėje poezijos ir muzikos šventėje „Palydėkim rudenį…“ susirinko poetai iš daugelio Lietuvos vietų. Rajono savivaldybės Kultūros centro Meno galerijoje – nerudeniškai gyva: girdėti pasilabinimai, džiaugsmo šūksniai, o ant grindų pabarstyti čežantys rudens klevų lapai tarsi klausia, kokį dvasingumo ir gėrio grūdą poetai per metus pasėjo žmonių sielose, kokį sunokino kūrybos vaisių. „Šaltinio“ pirmininkė, nepriklausomo Jonavos rajono laikraščio „Alio Jonava“ redaktorė, poetė Irena Nagulevičienė į renginį pakvietė vilniečius Alfredą Naktinį, Vytautą Viskantą, Juozą Elekšį, kauniečius Edmundą Janušaitį, Vladą Vaitkevičių, plungietę Janiną Matevičienę, kėdainiečius Genovaitę Sereikienę, Vitolį Laumakį, Vaclovą Volkų, kun. Skaidrių Kandratavičių iš Paberžės, šmaikštuolę kūno kultūros mokytoją Birutę Lengvenienę iš Rietavo, vepriškį (Ukmergės r.) Vincą Lukšą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija