Atnaujintas 2005 lapkričio 25 d.
Nr.89
(1390)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

A.Merkel tapo Vokietijos kanclere

Naująją Vokietijos kanclerę
Angelą Merkel pirmasis
pasveikino Gerhardas Šrioderis
EPA-ELTA nuotrauka

Naująja Vokietijos kanclere išrinkta Angela Merkel. 51 metų politikę Bundestagas antradienį ketveriems metams paskyrė vadovauti krikščionių demokratų ir socialdemokratų koalicinei vyriausybei. Ji buvo vienintelė kandidatė į šį postą. Už krikščionių demokratų partijos lyderę A. Merkel savo balsus atidavė 397 deputatai iš 611. Kad būtų patvirtinta kanclere, jai būtų pakakę 308 balsų daugumos. Prieš A. Merkel balsavo 202 parlamentarai, 12 – susilaikė.

Vadinamoji plačioji koalicija Bundestage turi 448 deputatus. 226 mandatai priklauso krikščionims demokratams ir 222 – socdemams.


Kodėl turtėja Londonas?

Petras KATINAS

Įtakingas ir autoritetingas Didžiosios Britanijos laikraštis „Guardian“ dideliame straipsnyje, paskelbtame spalio pabaigoje, rašė apie rusiško kapitalo ir jo savininkų antplūdį į ūkanotojo Albiono sostinę. Straipsnis taip ir pavadintas: „Kodėl mes traukiame ir priglaudžiame šiuos plėšikus Londone“. Plėšikais ir sukčiais britų laikraštis pavadino Rusijos oligarchus, kurie perka rūmus Anglijos sostinėje, pilis ir žemes, kuriems tūkstantis svarų už vieną šampano butelį restoranuose ir klubuose nieko nereiškia. Pasak vieno rusų oligarcho, jau įsikūrusio Londone, jo kišeninės paros išlaidos – daugiau kaip milijonas dolerių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija