Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Paminėjo Tautos šventovės statytoją

Klebonas dekanas kun. Vytautas
Grigaravičius aukojo šv. Mišias
už kan. F.Kapočių, kurio portretas
buvo pastatytas prie altoriaus
Ričardo ŠAKNIO nuotrauka

Lapkričio 27 dieną Kaune, Paminklinėje Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje, iškilmingai paminėtos jos statytojo kan. Felikso Kapočiaus 110-osios gimimo ir 34-osios mirties metinės. Presbiterijoje buvo gražiai papuoštas kan. F. Kapočiaus portretas, į kurį iš arčiau pasižiūrėti ir nusilenkti atėjo ne vienas vyresnio amžiaus žmogus.

Minėjimas prasidėjo konferencija, kurios metu vikaras kun. S.Pavalkis išsamiai supažindino su kan. F.Kapočiaus gyvenimu, nuoširdžia, pasiaukojama veikla: jo pastangomis pastatytos bažnytėlės Aukštaičių gatvėje ir realizuota lietuvių tautos idėja – pastatyti Žaliakalnyje didelę, gražią bažnyčią kaip padėką Dievui už atgautą laisvę. Deja, pavyko pastatyti tik šventovės korpusą, nes užėjus sovietams vidaus darbai ilgam buvo nutraukti.

Pastoracinės tarybos narys, J.Urbšio vidurinės mokyklos direktorius P.Martinaitis, pasidalijo mintimis apie Prisikėlimo bažnyčios reikšmę lietuvių tautai, parapijai bei jos perspektyvą.

Pranešimų intarpuose nuostabiai skambėjo fleitininko A.Tamulaičio atliekami kompozitorių J.Bacho („Ave Marija“), Gliuko kūriniai.

11 val. šv. Mišias, skirtas kan. F.Kapočiui atminti, aukojo dekanas klebonas V.Grigaravičius. Po šv. Mišių koncertavo Pilėnų vidurinės mokyklos moksleiviai.

Tą dieną turiningai praleido pastoracinės tarybos nariai, kurie Dramos teatre žiūrėjo F.Dostojevskio dramą „Nusikaltimas ir bausmė“. Amžina kova tarp gėrio ir blogio, šviesos ir tamsos, nepaprastai puiki žinomų ir jaunų aktorių vaidyba prikaustė daugiau nei keturioms valandoms žiūrovų dėmesį.

Šis spektaklis – tarsi įžanga į adventinį laikotarpį, verčiantis susimąstyti, įvertinti save, perkainoti vertybes.

Birutė VASYLIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija