Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Lapkričio 24 dieną Kaune vykusiame Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenariniame posėdyje dalyvavo visi Lietuvos vyskupai ordinarai ir augziliarai, taip pat du vyskupai emeritai – Juozas Preikšas ir Juozas Žemaitis. Kartu su Lietuvos vyskupais posėdžiavo apaštališkasis nuncijus arkiv. Peteris Stephanas Zurbriggenas. Nuncijus arkivyskupas P.S.Zurbriggenas pranešė, kad Apaštalų Sostas atšaukė nunciatūros patarėją mons. Andre Sanpaio di Oliviera. Naujas patarėjas dar nepaskirtas. Nuncijus taip pat informavo, kad 2006 metais įvyks Lietuvos vyskupų vizitas Ad limina.


Žmogiškosios būties prasmė

Šiuolaikinio žmogaus gyvenimo būdas pasižymi ypatingais tempais. Ištobulintos darbo bei susisiekimo priemonės tuos tempus pagreitina, bet kartu ir išlepina, o neretai ir atitraukia nuo dvasingumo bei kilnių tikslų siekimo.

Žmogaus gyvenimo trukmė nėra pakankamai ilga, kad jis bent jos dalį eikvotų menkaverčiams dalykams: pramogoms, tuštiems ieškojimams ar net savęs apgaudinėjimams. Vaikydamiesi malonumų ir patogumų, mes dažnai pamirštame šiurpią tiesą: kiekvieną mūsų anksčiau ar vėliau pasitiks juodoji lemtis ir galbūt pastos kelią kaip tik tada, kai mūsų siekiai ir pastangos sukurti sau komfortą gal bus tik pusiaukelėje ar netgi kelio pradžioje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija