Atnaujintas 2005 gruodžio 2 d.
Nr.91
(1392)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Melas dėl karjeros

Lapkričio 20 dieną po V.Valentinavičiaus laidos LNK kanalu Rūta Grinevičiūtė vedė laidą „Paskutinė instancija“ apie konservatorių (A.Kubiliaus) „nuodėmes“, jų „grobuoniškumą“ ir kt.

Manau, ne mane vieną, bet ir daugelį susipratusių Lietuvos piliečių seniai stebina tai, kaip savo laidose dviveidžiauja R.Grinevičiūtė. Jos priešiškumas gėriui ir tiesai akivaizdus. Minėtoje laidoje jos postringavimai asocijavosi su sovietmečio KGB tardytojos elgesiu. Stebint jos laidas kyla klausimas, kiek piktosios jėgos jai moka honoraro už tai, kad tiesą iškeistų į juodą melą. Ir visa tai, aišku, daroma dėl karjeros, garbės, pinigų. Tik abejoju,ar tai – garbinga.

Kodėl laidos vedėja nekalba apie AMB klano pakalikų prichvatizavimą, apie tuos, kurie susigrobė visą Lietuvos turtą didmiesčiuose, rajonuose, mažuose rajonų miesteliuose bei kaime? Kodėl ji nepostringauja apie prichvatizuotus ir išvogtus bankus?

Labai teisingai „XXI amžiuje“ rašo Petras Katinas (Nr. 87) savo komentare „Susiliejimas“. Čia klausiama: „Kodėl gi valdančioji grupuotė, puikiai žinodama, kad, atsisakydama sudaryti komisiją tam reikalui tirti, pati pažeidė statutą? Tai yra įstatymą? Ogi pirmiausia todėl, kad suvokė, jog, pradėjus vynioti tą kamuolį, gali paaiškėti ne tik Premjero, bet ir kitų panašūs „verslai“. Na, kad ir to paties EBSW reikalai. Neatsitiktinai Seimo komisijos, tiriančios bankrutavusio ir milijonų litų žmonėms negrąžinusio koncerno veiklą, pirmininko pavaduotojas Kazys Starkevičius nedviprasmiškai užsiminė, jog sukčiui G.Petrikui labai įtakingi asmenys padėjo ne tik apvogti piliečius, bet ir patys liepė jam kuo greičiau dingti iš Lietuvos. Paklaustas, kas gi buvo tie „ragintojai“, K.Starkevičius netiesiogiai paminėjo ir A.Brazausko pavardę“. Žiūri į tokius Premjero gynėjus kaip J.Oleką, G.Kirkilą ar J.Bernatonį ir daug kitų seimūnų, ir darosi koktu.

Prisimenu, pirmaisiais Atgimimo metais per Lietuvos televiziją buvo rodoma laida „Veidrodis“. Senas lapinas Č.Juršėnas kalbėjo televizijos studijoje, o būrelis žmonių – iš Daukanto aikštės. Č.Juršėnui pasisakius, kad jis esąs profesionalus politikas, iš Daukanto aikštės atsiliepė vienas ten dalyvavusių piliečių: „Tu ne profesionalus politikas, bet raudonas fašizmo ideologas“. Taigi šiandien, po 14 metų, Lietuvą valdant buvusiesiems, neabejoju, kad tada tas pilietis Daukanto aikštėje sakė tiesą.

Abejoju ir Lietuvos Seimo Pirmininko veikla. Visada balsavau už prezidentą V.Adamkų. Dabar bijau, kad Prezidentas nebūtų sumaišęs valdančiosios daugumos „stabilumo“ su stagnacija. Ir dar neramiau darosi, kai pagalvoju apie ateinančius rinkimus. Mūsų rinkėjai tikriausiai vėl balsuos už olekus, juršėnus ir Seimo daugumą, taip ginančią „skaidrųjį“ premjerą Algirdą Mykolą Brazauską.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija