Atnaujintas 2005 gruodžio 16 d.
Nr.95
(1396)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Adventinė vakaronė Aleksoto bendruomenėje

Adventinė vakaronė Aleksoto
bendruomenėje. Pirmoje eilėje
(iš kairės): prof. hab. dr. Ramūnas
Navickas, kun. dr. Arūnas Poniškaitis,
vyskupas Rimantas Norvila,
Aleksoto seniūnė Lukrecija
Navickienė, Seimo narys Rytas
Kupčinskas, skaitovė Marytė Krivienė

Aleksoto parapija ir bendruomenė labai suaktyvėjo prieš trejetą metų, kai buvo įsteigta seniūnija (tas pareigas pavyzdingai eina seniūnė Lukrecija Navickienė), susibūrė visuomeninė organizacija „Aleksoto bendruomenės centras“. Šiame Kauno mikrorajone gyvena 24 tūkst. gyventojų. Šiuo metu Aleksoto bendruomenė garsėja kaip vienas Kauno bendruomenių centrų lyderių. Atgijęs regiono kultūrinis - visuomeninis gyvenimas žinomas savo renginiais: Aleksoto šventė, Padėkos diena rėmėjams, Kalėdų eglutė socialiai remtinų šeimų vaikams ir t.t.


Šv. Angelų Sargų bažnyčia – dvasios namai

Istorijos šaltiniai teigia, kad Alytaus miesto centrinėse kapinėse 1790 metais iškilo Šv. Onos koplyčia. Po septynerių metų koplyčia buvo perstatyta ir įsteigta parapija. 1830-aisiais pastatyta nauja Šv. Angelų Sargų bažnyčia, kuri 1905 metais buvo perstatyta ir praplėsta.


Rimties ir apmąstymo metas

Bažnyčioje liturginių metų pradžia, kuri prasideda pirmąjį Advento sekmadienį, yra ir naujo dvasinio atsinaujinimo pradžia. Reikia apmąstyti, ar teisingą kelią pasirinkome. Ką per metus nuveikėme?


Už visuotino baltojo gerumo akciją

Pirmosios snaigės ir Adventas tyliai nusileido į žemę, skelbdamas susikaupimo ir laukimo metą. Senų senovėj žmonės laukdavo saulės, kuri buvo uždaryta piktojo karaliaus bokšte; gerumu siekdavo saulę išvaduoti.

Dabar laukiame džiaugsmingų šventų Kalėdų, skubame pirkti, užsisakyti… Ką daryti, kad Kalėdos suteiktų tikrą širdies ir sielos džiaugsmą, o ne vien šventinio stalo ir išgėrimo laimę.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija