Atnaujintas 2005 gruodžio 16 d.
Nr.95
(1396)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šv. Angelų Sargų bažnyčia – dvasios namai

Istorijos šaltiniai teigia, kad Alytaus miesto centrinėse kapinėse 1790 metais iškilo Šv. Onos koplyčia. Po septynerių metų koplyčia buvo perstatyta ir įsteigta parapija. 1830-aisiais pastatyta nauja Šv. Angelų Sargų bažnyčia, kuri 1905 metais buvo perstatyta ir praplėsta.

Spalio 2 dieną atnaujintoje iš išorės Šv. Angelų Sargų bažnyčioje vyko tituliniai atlaidai ir bažnyčios rekonstrukcijos 100 metų paminėjimas. Šventėje dalyvavo ir šv. Mišias aukojo dekanas kun. Arūnas Užupis, dirbęs šioje bažnyčioje kun. dr. Arūnas Poniškaitis, taip pat keletas kitų parapijų kunigų: mons. Juozas Užupis, Zigmas Gustainis, Gintautas Steponaitis, Darius Vasiliauskas, Arūnas Simonavičius.

Dekanas kun. A.Užupis, pradėjęs parapijoje dirbti prieš porą metų, per trumpą laiką iš pagrindų atnaujino bažnyčios išorę, sutvarkė šventorių. Buvo nupirktas autobusiukas įvairiems parapijos ir parapijiečių reikalams. Žiemos metu šildoma bažnyčia, rengiamos patalpos po zakristija. Klebonas ne tik rūpinasi bažnyčios remonto ir puošimo darbais, bet ir parapijiečių pamaldumu. Prie Šv. Angelų Sargų bažnyčios glaudžiasi įvairios religinės organizacijos. Dažnai vyksta adoracijos prie Švč. Sakramento. Visada visiems būna miela bendrauti, nes klebonas atviras, nuoširdus, paprastas. Džiaugiamės ir nuoširdžiai dėkojame Vilkaviškio vyskupui Rimantui Norvilai už paskirtą uolų, kantrų, pareigingą kleboną kun. A.Užupį.

Gruodžio 17 dieną klebonas dekanas kun. A.Užupis švęs kunigystės 10-metį. Šia proga dėkojame savo klebonui už atliktus gerus darbus gražinant mūsų šventovę, vedant mūsų sielas prie Eucharistinio Jėzaus. Linkime jam dvasios jėgų, ištvermės, prasmingų darbų. Taip pat kunigystės dešimtmečio proga sveikiname savo klebono bendrakursius kunigus: Alytaus Šv. Kazimiero parapijos kleboną Darių Vasiliauską, Alytaus Švč. M.Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje dirbusį Rimantą Baltrušaitį, taip pat Edvardą Baniulį, Saulių Kasmauską ir Paulių Marčiulionį. Linkime ir meldžiame Jėzaus malonės visiems jiems skleidžiant Tiesą, Šviesą, Ramybę žmonėms. Švč. M.Marijos globa telydi jūsų kilnius troškimus, didžias pastangas.

Jadvyga SIMONAITYTĖ, OFS,
Pasauliečių pranciškonų ordino brolijos
prie Alytaus Šv. Angelų Sargų parapijos sesuo ir parapijiečiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija