Atnaujintas 2005 gruodžio 23 d.
Nr.97
(1398)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Įvertintas garsus rusų disidentas

Sergejui Kovaliovui įteiktas Šiluvos Švč. Mergelės Marijos atminimo medalis

Kazimieras DOBKEVIČIUS

 

Arkivyskupas Sigitas Tamkevičius
ir Sergejus Kovaliovas

Kauno arkivyskupijos kurijoje gruodžio 14 dieną gausiai susirinko Kauno inteligentija, buvę „Lietuvos Katalikų Bažnyčios kronikos“ bendradarbiai, politiniai kaliniai, tremtiniai pasiklausyti įžymaus Rusijos žmogaus teisių gynėjo, disidento Sergejaus Kovaliovo minčių apie sąžiningumą, žmogiškąjį orumą, pilietinę visuomenę, demokratiją, tarptautinę padėtį ir kt. Susitikimo diena sutapo su karčia data – S.Kovaliovas kaip tik prieš trisdešimt metų, 1975-ųjų gruodį, buvo nuteistas Vilniuje už pagalbą platinant žinias apie tikinčiųjų persekiojimą sovietinėje Lietuvoje.


Po dviejų tūkstančių metų...

Jonas Kazimieras Burdulis

1965 m. spalio 28 d. buvo paskelbta II Vatikano Susirinkimo deklaracija „Nostra Aetate“, kurioje buvo giliai apmąstytas Katalikų Bažnyčios santykis su Dievu ir mūsų dienų pasauliu, prisimenant dviejų tūkstančių metų kelią.

Vilniaus arkivyskupijos ir Lietuvos žydų bendruomenės kvietimu gruodžio 15 dieną Vilniaus arkivyskupijos kurijoje įvyko konferencija, skirta šiam svarbiam aktui paminėti, kurioje dalyvavo Šventojo Sosto atstovas Lietuvoje arkivyskupas Peteris Stefanas Zurbrigenas, Izraelio ambasadorius Garis Koenas, Lietuvos žydų bendruomenės atstovai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija