Atnaujintas 2005 gruodžio 23 d.
Nr.97
(1398)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Paminėtas II Vatikano susirinkimas

Inesė RATNIKAITĖ

Apie II Vatikano Susirinkimo
svarbą mums kalbėjo
kun. Severinas Holocheris, OFM

Praėjo keturiasdešimt metų, kai baigėsi II Vatikano Susirinkimas. Gruodžio 8-ąją Šiauliuose buvo minimas šio svarbaus įvykio jubiliejus. Šiaulių vyskupijos kunigai susirinko švęsti ir vyskupijos šventės. Šiaulių vyskupiją popiežius Jonas Paulius II patikėjo Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo globai. „Jos Nekaltasis Prasidėjimas mums visiems yra nuostabi dovana. Jauniausiai vyskupijai Lietuvoje, trokštančiai žengti pirmuosius žingsnius, labai reikalinga Motinos pagalba“, – sakė Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Šv. Mišios 11 val. buvo aukojamos už vyskupijos tikinčiuosius.


Klierikai džiaugiasi kunigo drabužiu

Justas JASĖNAS

Klier. Darius Marcinkevičius,
Seminarijos rektorius kun. Robertas
Šalaševičius, vysk. Juozas Tunaitis
ir klier. Regimantas Tubelis
įvilktuvių dieną seminarijos koplyčioje
Klieriko Nerijaus PapirČIO nuotrauka

Gruodžio 8-ąją Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos vadovybė ir auklėtiniai šventė Švč. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo iškilmę. Tradiciškai tądien studijas įpusėję alumnai apvelkami kunigiškosios tarnystės drabužiu – sutana. Išvakarėse seminarijos rektorius pašventino jų kamžas, o kitą dieną naujuoju drabužiu apsivilko du ketvirtojo kurso auklėtiniai Darius Marcinkevičius iš Naujosios Vilnios Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės ir Regimantas Tubelis iš Skapiškio Šv. Hiacinto (Jackaus) parapijų.


Angelas ir jo tyla

Benjaminas ŽULYS

Parodos kampelis

Kauno senamiestyje, Religijos studijų kolegijoje, buvo atidaryta Kauno darželių šeštoji adventinė vaikų dailės paroda „Baltos tylos angelas“. Ją surengė Kauno apskrities ikimokyklinių įstaigų dailės ugdytojų draugija, Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius, Kauno menų darželio „Etiudas“ Vaikų meninio ugdymo konsultacinis metodinis centras ir Religijos studijų kolegija.


Tikėjimo šviesa yra svarbiausia

Gruodžio 11 dieną Kauno Kolpingo draugijoje, tai yra katalikiškoje švietimo bei veiklos bendruomenėje, įvyko pašnekesys „Advento pamąstymui“, į kurį buvo pakviestas vyskupas Juozas Preikšas. Kolpingo draugija yra Adolfo Kolpingo įsteigta ir jo suformuota katalikiška švietimo bei veiklos bendruomenė, akcentuojanti šeimyniškumą ir globą gyvenimo kelyje. Draugija dirba šeimos politikos srityje, rengia kursus, konferencijas aktualiais šeimai klausimais, organizuoja šeimų stovyklas, krikščioniško socialinio mokymo seminarus, dalyvauja vietinių ir tarptautinių projektų rengime, švietimo bei socialinėje srityse. Vietinė bendruomenė vadinama Kolpingo šeima, kurios veikla artimai siejasi su parapija.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija