Atnaujintas 2005 gruodžio 23 d.
Nr.97
(1398)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Tikėjimo šviesa yra svarbiausia

Gruodžio 11 dieną Kauno Kolpingo draugijoje, tai yra katalikiškoje švietimo bei veiklos bendruomenėje, įvyko pašnekesys „Advento pamąstymui“, į kurį buvo pakviestas vyskupas Juozas Preikšas. Kolpingo draugija yra Adolfo Kolpingo įsteigta ir jo suformuota katalikiška švietimo bei veiklos bendruomenė, akcentuojanti šeimyniškumą ir globą gyvenimo kelyje. Draugija dirba šeimos politikos srityje, rengia kursus, konferencijas aktualiais šeimai klausimais, organizuoja šeimų stovyklas, krikščioniško socialinio mokymo seminarus, dalyvauja vietinių ir tarptautinių projektų rengime, švietimo bei socialinėje srityse. Vietinė bendruomenė vadinama Kolpingo šeima, kurios veikla artimai siejasi su parapija.

Susitikimas su vyskupu J.Preikšu Kolpingo draugijoje vyksta jau ne pirmą kartą. Iš pradžių pasveikinęs visus, ganytojas pasidžiaugė gausiai susirinkusiais žmonėmis. Vyskupas kalbėjo apie Adventą, jo reikšmę, kaip reikia žmonėms laikytis šiuo metu. Kalbėjo apie šviesą, kada šiuo metu yra tiek daug tamsos. Šviesą ganytojas suskirstė taip: yra fizinė šviesa, mokslo šviesa ir tikėjimo šviesa, ypač pabrėžė tikėjimo šviesą, pačią svarbiausią, kaip brangiausią Dievo dovaną.

Fizinę šviesą ne visi turi. Yra žmonių, kurie niekada neregi saulės šviesos, neturi akių šviesos ir nieko nemato. Mokslo šviesa – kada žmogus siekia mokslo, išsilavinimo, ir ji tarnauja tik šioje žemėje. Vyskupas pabrėžė visų svarbiausią – tikėjimo šviesą. „Pas mus tikėjimo šviesa anksčiau buvo gesinama“, – kalbėjo vyskupas. O kas iš to išėjo, ką matome šiandien, koks išaugo jaunimas? Žmogaus nutolimas nuo Dievo yra visų blogybių priežastis. Reikia gyventi tikėjimo šviesa, gerai atlikti savo pareigas, nes, apleidus savo pareigas (nemokant savo vaikų tikėjimo tiesų), vaikai kada nors bus tėvų teisėjais. Vaikai, kurie negirdi barnių, keiksmų, gyvena tėvų įkvėpta tikėjimo šviesa.

Kalėdos – mūsų tikėjimo istorinės tiesos prisiminimas. Tai Jėzaus gimtadienis, pati gražiausia šventė. Baigdamas vyskupas padrąsino gyventi ta tikėjimo šviesa, kuri apšviečia visus, kad ji lydėtų per visus ateinančius Viešpaties metus.

Vėliau kalbėjo Kauno savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus vadovas A.Malinauskas ir apžvelgė iškilusias dabarties problemas bei priemones joms spręsti.

Alma ir Jonas Baltrušaičiai kalbėjo apie kalėjime esančių kalinių problemas, jų rūpesčius ir pagalbą jiems skelbiant tikėjimo šviesą.

Stefa BANIKONIENĖ,
tikybos mokytoja

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija