Atnaujintas 2005 gruodžio 30 d.
Nr.99
(1400)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kaišiadorių vyskupijoje

Stakliškių dekanate

Gerumas suvienijo

Kantičkinio giedojimo grupei
dėkoja Birštono klebonas
mons. Jonas Dalinevičius

Vilniaus Bernardinų bažnyčios
Kantičkinio giedojimo grupė
gieda Birštone

Birštonas. Adventas – gyvenimo prasmės, savo santykių su Dievu apmąstymo laikas. Tai Kalėdų stebuklo laukimas… Ir čia pat – šių dienų triukšmas, reklama, materialinis gėrybių bei malonumų akcentavimas užgožia rimtį ir šio laikotarpio esmę. Tačiau ir šioje prieškalėdinėje tuštybės mugėje galima giliau pažvelgti ir pamąstyti apie Ateinantįjį, kasmet mūsų širdyse ir gyvenime užgimstantį Jėzų.

Gruodžio 11 dieną Birštono parapijos nevyriausybinės organizacijos („Caritas“, sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“, pensininkų bendrija „Bočiai“, Birštono kurorto ir Birštono vienkiemio bendruomenės, Neįgaliųjų draugija, onkologinių ligonių klubas „Viltis gyventi“, VĮ „Vilties tiltas“, Birštono seniūnijos moterų klubas, vadovaujamas klebono monsinjoro Jono Dalinevičiaus) pakvietė bendruomenę į Advento popietę. Tokios popietės pas mus vyksta nuo 1998 metų.

Šv. Mišių metu meldėmės už ligonius, už mūsų bendruomenės vienybę, geranorišką bendravimą, vieni kitų supratimą. Klebonas prisiminė išėjusį Amžinybėn mons. K.Vasiliauską, kuris dalyvavo vienoje mūsų Advento popietėje, ir nuoširdų, prasmingą bendravimą vadino širdžių puota. Tad klebonas mons. J.Dalinevičius ir mus visus pakvietė į Kultūros centrą – į širdžių puotą. Tos kelios valandos buvo ypatingos. Degant Advento vainiko žvakėms, apie Adventą kalbėjo s. Asta Venckauskaitė, ACJ. Advento popietės dalyvius sujaudino pasakojimas apie tai, kad Švč. M.Marija labai nuliūdusi matydama, kaip žmonės ruošia brangias dovanas vieni kitiems, rūpinasi švenčių prabanga, o Jos Sūnaus Gimtadieniui nėra nė vienos dovanėlės…

Kas iš tiesų svarbiausia ir brangiausia mums, laukiantiems švenčių? Apie tai bylojo pavyzdys apie vargšą kartu su būriu žmonių ir karalių, atėjusių pasveikinti Jėzų. Vargšas išgyveno, jog nieko neturi, kai kiti duoda Marijai brangias dovanas. Marija, kad galėtų priimti dovanas, žvalgėsi, kur padėti kūdikį. Ir štai pamatė tuščiom rankom stovintį žmogų. Padavė Kūdikį jam. Ar tai nebuvo laimingiausia jo gyvenimo akimirka?

Po s. Astos prasmingų žodžių giedojo Vilniaus Bernardinų bažnyčios kantičkinių giesmių grupė, susikūrusi 2003 metais (jos įkūrėja ir vadovė Modesta Lingaitė-Černiauskienė). Grupėje susibūrę apie 20 giesmininkų. Advento popietėje dalyvavo brolis Paulius, Elena, Giedrė, Jūratė, Andrius, Laima, Ernestas, Evaldas.

Nuostabi jaunų merginų ir vaikinų bei vieno brolio pranciškono grupė labai nuoširdžiai giedojo senovines Advento giesmes. Salėje esantiems buvo išdalyti lapeliai su giesmių žodžiais. Pamažu visi, sėdintys salėje, įsitraukė į giedojimą. Giedojimas suvienijo Advento popietės dalyvius, širdis užliejo gerumas, ramybė.

Vėliau vyko agapė. Bendrauta prie adventinių valgių stalo, dalytasi sveikuolių paruoštais daigintų kviečių paplotėliais, linkėta vieni kitiems sielos ir kūno sveikatos, ramybės. Svečiai kartu su parapijos giesmininkėmis dar padainavo kelias senovines adventines dainas.

Popietė baigėsi. Visi skirstėsi mąstydami, ką dovanos Jėzui Jo Gimimo dieną. Ką dovanoti, kad patiktų Jėzui ir džiaugtųsi Marijos širdis?

Birštono parapijos „Caritas“ moterys kartu su moksleiviais – jaunais karitiečiais prieš šv. Kalėdas kasmet lanko ligonius ir vienišus senelius. Vaikai dovanoja savo pieštus atvirukus, deklamuoja eilėraščius, gieda giesmeles. Tebūnie šis vilties ir džiaugsmo spindulėlis, suspindęs ligonių ir vienišų žmonių namuose, mūsų mažytė dovanėlė Jo Gimimo dienai.

Nuoširdžiai dėkojame s. Astai, Bernardinų bažnyčios kantičkinių giesmių grupei už tas nuostabias susimąstymo akimirkas, už mūsų sielų pakylėjimą prie Jėzaus.

Telaimina užgimęs Jėzus jūsų visų gyvenimus ir darbus.

Stasė BELICKIENĖ,
Birštono parapijos „Caritas“ reikalų vedėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija