Atnaujintas 2005 gruodžio 30 d.
Nr.99
(1400)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Gerumo šviesą – į kiekvieno širdį

Gyvendami sunkiais, kupinais pavydo, pykčio, apgaulės, melo ir netikrumo laikais jaučiame, kaip trūksta gero žodžio, meilės artimui, dėmesio silpnesniam. Todėl, norint kompensuoti šį trūkumą, jau nuo mažų dienų reikia skiepyti meilę, tikėjimą, gerumą mažų vaikučių širdelėse, mokyti pamilti Dievą, artimą.

Garliavos lopšelio-darželio „Eglutė“ mergaičių ansamblis parengė adventinio susikaupimo ir apmąstymo valandėlę „Gerumo šviesą – į kiekvieno širdį“. Į kukliai, bet žiemiškai papuoštą salę, skambant tyliai, ramiai muzikai, prie gerumo medžio susirinko darželio vaikučiai ir darbuotojos. Mergaitės deklamavo eilėraštukus, giedojo giesmeles apie meilę artimui, gerumą, dosnumą, kuklumą, norą būti doresniems, kantresniems, apie visų mūsų Mokytoją – Jėzų.

Žvakelių šviesoje visi susimąstė: ką darė ne taip? Kodėl darė? Galbūt galėjo ir geriau? Skambėjo nuoširdi vaikų padėka Dievui už tėtį ir mamą, už šeimą ir žemę, už tai, kad esame šioj žemėj.

Baigiantis metams visi susumuoja nuveiktus darbus. Ir lopšelio-darželio „Eglutė“ mažieji prie gerumo medžio išsipasakojo savo nuveiktus gerus darbelius. Visų nuostabai, net patys didžiausi tyleniai turėjo ką pasakyti. O tų darbelių būta pačių įvairiausių, netikėčiausių. Darželinukai prisiekė, kad kiekvieną dieną darys po gerą darbelį, kasdien tars artimiesiems po švelnų žodelį, dosniai dalys savo širdies šilumą, skleis meilę ir gėrį, kad visus aplankytų šviesios ir džiugios Kalėdos.

Danguolė ŠALNIENĖ,
Garliavos lopšelio-darželio „Eglutė“ muzikos pedagogė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija