Atnaujintas 2006 sausio 4 d.
Nr.1
(1401)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Senamiesčio vaikų dienos centras – tarsi didelė šeima

Benjaminas ŽULYS

Vaikų dienos centro koplyčioje
šv. Mišias aukoja Kauno
Arkikatedros Bazilikos administratorius
kun. Evaldas Vitulskis

Kaune, Senamiesčio vaikų dienos centre, buvo surengta nuotaikinga vaikų kalėdinė šventė. Tie vaikai – iš vadinamosios rizikos grupės šeimų, kuriose mažieji dėl vienokių ar kitokių priežasčių neturi sąlygų visaverčiai leisti savo laisvalaikį. Ne vienam stinga ir vertingesnio valgio. Kai kuriose šeimose yra tik arba tėvas, arba tik motina, ir jie dar yra užimti darbe. Tad vaikas lieka antrame plane, arba jis dėl kai kurių asmeninių tėvų silpnybių apskritai nelabai rūpi. Tokie vaikai randa laikiną prieglobstį vaikų dienos centruose.


Prie stalo ir bažnyčioje – skautų bei valdžios sveikinimai

Į Vilkaviškio parapijos valgyklėlę
susirinkusius Kūčioms pasveikino
skautai ir valdžios atstovai

Vilkaviškio parapijos socialinėje valgykloje Kūčių stalą virėja Edita Mykolaitienė su pagalbininkėmis padengė septyniasdešimčiai žmonių. Gruodžio 23-iosios vidurdienį beveik visas vietas užėmė sunkiai besiverčiantys vieniši vyresnio amžiaus žmonės ir jaunos mamos su mažais vaikais.

Įvairiais produktais Kalėdų stalui nešini atvyko partijų, Vilkaviškio miesto bendruomenės, Savivaldybės administracijos, Socialinės paramos skyriaus atstovai. Seimo narių A.Butkevičiaus ir A.Ivanausko patikėtiniai perdavė jų šventinius linkėjimus, savo kolektyvo ir šeimos vardu pasveikino verslininkai T. ir A.Leonavičiai. Vicemeras J.Meškauskas ir Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas S.Vabalas dėkojo visiems žmonėms, kurie remia ir padeda Vilkaviškio parapijos klebonui prelatui Vytautui Gustaičiui išlaikyti šią valgyklą.


Spektaklį skyrė vyskupui

A.Baranauskui

Gruodžio 16-ąją Anykščių kultūros centras pakvietė anykštėnus ir jų svečius į neįprastą premjerą. Pilnutėlė salė žiūrovų stebėjo neseniai režisiere Kultūros centre pradėjusios dirbti profesionalios dailininkės, Vilniaus dailės akademijos auklėtinės Rūtos Smalskienės pastatytą anykštėno rašytojo Rimanto Vanago novelės „Programuotojas AB“ teatralizuotą interpretaciją. Šiame pastatyme, pavadintame „AB 1“, dalyvavo apie 40 žmonių – anykštėnų judesio teatras „Sentio“, pantomimos teatras „Homo“, net breiko šokėjų grupė „Underground Effect“. Tekstą skaitė pats autorius rašytojas R.Vanagas, o pagrindinį vyskupo ir poeto Antano Baranausko vaidmenį atliko iš Anykščių krašto, Surdegio apylinkių, kilęs Kauno dramos teatro aktorius Algimantas Masiulis. Vaidinęs daugelyje spektaklių, sukūręs beveik šimtą vaidmenų kino filmuose gerai žinomas aktorius A.Masiulis mielai sutiko suvadinti anykštėnų pastatyme, rasdavo laiko atvykti į repeticijas. Kaip ne kartą šis aktorius prisipažino žiniasklaidos atstovams, suvaidinti vyskupą ir poetą A.Baranauską buvo didelė jo svajonė, o kartu ir labai sudėtingas, atsakingas uždavinys. Žiūrovų plojimai, gėlės, padėkos žodžiai akivaizdžiai įrodė, kad premjera pavyko ir profesionalaus aktoriaus A.Masiulio bei mėgėjų saviveiklininkų triūsas nenuėjo veltui, jaunos režisierės debiutas pavyko.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija