Atnaujintas 2006 sausio 4 d.
Nr.1
(1401)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

„Atodangose“ – prieškario kaimo žmonių likimai

Rūta JONUŠKIENĖ

Utenos kultūros centro Žaliaduonių
teatro artistai po spaktaklio
„Atodangos“ (pagal Ričardo Kalyčio
romaną „Verksmo vieta“) premjeros

Utenos kultūros centro Žaliaduonių teatras vėl pakvietė uteniškius į spektaklio „Atodangos“ (Ričardo Kalyčio romano „Verksmo vieta“ motyvais) premjerą. Aukštaičių uteniškių tarme suvaidintas spektaklis, pasakojantis apie prieškario Lietuvos kaimą ir jo žmones, dar kartą atsigręžė į savojo krašto autorių kūrybą ir žmones.

Ieško savojo krašto „deimančiukų“

Žaliaduonių teatras garsus tuo, kad niekada nesirenka žinomų ar jau „nuvaidintų“ autorių, bet visada ieško savojo, vaižgantiškai tariant, deimančiuko. Taip teatro režisierė Alma Eigerdienė beveik kasmet parengia vis naujas inscenizacijas, iš kurių ir susideda unikalus ir nepakartojamas teatro repertuaras. Režisierei rūpi kraštiečių kūryba, savojo Utenos krašto žmonės ir istorija.


Choras – tarsi viena šeima

Dr. Aldona Kačerauskienė

Lietuvos mokslų akademijos mišrus choras turi gražią ir prasmingą tradiciją: antrąją šv.Kalėdų dieną koncertuoja kaimo žmonėms. Nors daugelio choristų namuose dar tebesisvečiuoja šventėms suvažiavę vaikai ir vaikaičiai, nors dar pilni šaldytuvai skaniausių valgių, choristai paklūsta pareigai ir leidžiasi į tolimesnes ir artimesnes keliones. 2002 metų antrąją Kalėdų dieną choras lankėsi Bagaslaviškyje, 2003-iųjų – Kernavėje, 2004-ųjų – Dieveniškėse ir Norviliškėse; šiemet vėl buvo maloniai priimtas Dieveniškių Švč.M.Marijos Rožančinės ir Norviliškių Švč.M.Marijos, Gailestingumo Motinos, bažnyčių klebono kun. Domo Valančiausko kvietimu.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija