Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šiaulių vyskupijoje

Radviliškio dekanate

Skaidrumo ir šviesos teikianti muzika

Radviliškis. Gruodžio 22 dieną kultūros rūmuose buvo pristatyta nauja Radviliškio bažnyčios jaunimo choro kompaktinė plokštelė „Paliesk mano sielą“.

Jaunimas susibūrė beveik prieš trejus metus choro vadovės Aurelijos Šakėnienės dėka. Susibūrė, vadovės teigimu, tam, kad rastų giesmę, labiau pažintų vienas kitą ir save. Giesmės dėka atrado tikėjimą, meilę, viltį, pasitikėjimą. „Įsitikinome, kad Dievą galime šlovinti ne tik žodžiais, bet ir muzika, kuri liejasi iš mūsų širdžių“, – sakė choro vadovė, kalbėdama apie naująją kompaktinę plokštelę.

Radviliškio parapijos klebonas ir dekanas kun.Gintaras Antanas Jonikas šį įvykį siejo su visos parapijos gyvenimu, kuris, dekano teigimu, „tapo šviesus, skaidrus, bendruomeniškai aktyvus“. Ypatingas dėmesys skirtas jaunimui, kuris „šlovinimu gali mus visus pakelti jaunais sparnais, savo dar nekalta dvasia į palaimintą gyvenimą“.

Jaunimo choro naujos plokštelės „Paliesk mano sielą“ pristatymas buvo pradėtas filmuota vaizdo medžiaga. Žiūrovai galėjo žvilgtelėti ne tik į choro repeticijas, bet ir išvykas, koncertus, giedojimą šv. Mišių bei bažnytinių švenčių metu. Džiugino tikrai gausus į sceną išėjusių choristų būrys. Jie atliko kelias giesmes, įrašytas į naująją kompaktinę plokštelę.

Pasveikinti jaunųjų choristų, pasidžiaugti kartu atvyko Pasvalio krašto muziejaus teatras. Muziejaus direktorė Vita Povilionienė bei teatro režisierius Gintaras Kutkauskas teigė, kad šis įvykis yra svarbus ir jiems, pasvaliečiams, jau kelinti metai bendraujantiems su Radviliškio parapija ir jaunimo choru. „Mes patekome į didžiulę, gražią sielos šventę“, – sakė režisierius. Pasvaliečiai parodė poezijos spektaklį „Saulėgrąžos rasa“. Poezijos autorė – Pasvalio krašto poetė, mokytoja Aldona Kerpauskienė.

Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio sveikinimus perdavė vyskupijos kancleris kun. Remigijus Čekavičius. Kancleris linkėjo choristams ir toliau Dievo ir gerų žmonių pagalba tęsti savo kūrybą ir veiklą parapijoje.

Renginio globėjas ir rėmėjas Radviliškio rajono meras Antanas Čepononis pristatymo vakarą pavadino gražiu, prasmingu įvykiu metų sandūroje. „Pamatėme patys save šių jaunų chorisčių ir gražaus nuostabaus teatro iš Pasvalio vaidmenyje. Tai mes patys, tai mūsų pačių gyvenimas, toks paprastas ir mielas“, – sakė meras.

Šeduvos seniūnas linkėjo, kad kompaktinės plokštelės pristatymas būtų ne pabaiga, o kūrybinio kelio tęsinys.

Visiems padėjusiems, palaikiusiems, prisidėjusiems prie šio gražaus vakaro dėkojo ir patys choristai: vadovei – už palaikymą ir pasitikėjimą, merui – už paramą, Radviliškio klebonui – už supratingumą.

Inesė Ratnikaitė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija