Atnaujintas 2006 sausio 6 d.
Nr.2
(1402)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Paaiškėjo…

Ačiū Seimo nariui B.Bradauskui, kad mūsų, lietuvių, kalbą praturtino nauju sąžiningumo sąvokos aiškinimu. Visiems tapo aišku, kad Lietuvoje sąžiningas gali būti tik turtuolis, o kiti, dabar vadinami „gatviniais“, „runkeliais“, yra tik menkystos. Vieni šį B.Bradausko pareiškimą pavadino akibrokštu Socialdemokratų partijai ir jos vadui A.Brazauskui, kiti tiesiai pasakė, kad tai dar viena kiaulystė, kurią gali iškrėsti ne kas kitas, o Seimo narys milijonierius, ir todėl jis turi būti „paaukštintas“, nes vykusiai išreklamavo socialdemokratines vertybes: socialinį teisingumą, solidarumą, partijos garbę, jos orumą ir, žinoma, sąžiningumą.

Šiuo B.Bradausko pareiškimu ypač pasipiktino socialdemokratas A.Sakalas. Jis teigė, jog B.Bradauskas turi būti pašalintas iš partijos. Tiesa, vėliau A.Sakalas suabejojo dėl pašalinimo, nes, pasak jo, partijos etikos sargai, puolę svarstyti profesorių B.Genzelį dėl partijos ir jos vado A.Brazausko kritikos, pademonstravo, kad ši Lietuvos partija neatitinka socialdemokratijos principų, ir jos doros bei sąžiningumo supratimas yra aiškiai iškreiptas. Tiesa, A.Sakalo abejonės dėl Bradausko pašalinimo iš partijos pasitvirtino, nes žiniasklaida skelbė, kad Seimo narys atsiprašė savo partijos narių ir jo elgesys nebuvo svarstytas partijos etikos komisijoje. O kas atsiprašys Lietuvos žmonių?

Socialdemokratų partija, keturis kartus keitusi savo pavadinimą ir deklaravusi visada esanti doriausia ir sąžiningiausia partija, besirūpinanti visos Lietuvos žmonėmis, jų materialine gerove, iš tikrųjų savo darbais parodė, kad jai visiškai nerūpi nei Lietuvos reikalai, nei Lietuvos žmonės. Pastaruoju metu vienas po kito pasipylę skandalai aiškiai tą dar kartą patvirtina. Taigi per B.Bradausko atvirą ir iš visos Lietuvos pasityčiojantį pareiškimą paaiškėjo, kokia yra ši socialdemokratinė partija.

Jurgis Vanagas

Kupiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija