Atnaujintas 2006 sausio 11 d.
Nr.3
(1403)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Duris atvėrė Laisvalaikio centras

Atidaryto Perlojos laisvalaikio
centro juostelę kerpa (iš kairės):
Varėnos rajono meras
Vidas Mikalauskas, Varėnos seniūnas
Juozas Balevičius ir Seimo narys
Gediminas Jakavonis

Gruodžio 29-ąją Perlojoje (Varėnos r.) atidarytas Laisvalaikio centras. Į ilgai laukto ir labai perlojiškiams reikalingo centro įkurtuves susirinko ne tik vietos bendruomenė. Įkurtuvėse dalyvavo Seimo narys Gediminas Jakavonis, rajono savivaldybės meras Vidas Mikalauskas, administracijos direktorius Algis Miškinis, kiti atsakingi savivaldybės darbuotojai, statybininkai. Kai rajono vadovas V.Mikalauskas, Seimo narys G.Jakavonis ir Varėnos seniūnijos seniūnas Juozas Balevičius perkirpo tradicinę juostelę ir Perlojos parapijos klebonas kun. Valdas Beleckas pašventino patalpas, susirinkusieji į įkurtuves turėjo progos išgirsti visus Perlojos saviveiklos kolektyvus, kurie iki šiol repetuodavo Perlojos pagrindinėje mokykloje.

Perlojos svečiams ir bendruomenei sveikinimo žodį tarė iš Perlojos kilęs aktorius Tomas Vaisieta.

Per dešimt metų Perlojos kaime nebuvo kultūros centro, nes, iširus Perlojos eksperimentiniam ūkiui, jo patalpose įsikūrę kultūros namai buvo perkelti į mokyklą. Tačiau praeityje net respublikos statusą turėjusioje Perlojoje kultūrinis gyvenimas vis tiek vyksta – susibūrę perlojiškiai groja kaimo kapeloje, yra moterų ansamblis, mišrūs vaikų ir mergaičių šokių kolektyvai.

Laisvalaikio centro meno vadovė Irena Stoškienė pasidžiaugė, kad naujajame maždaug 100 vietų laisvalaikio centre išsiteks visi – ir žiūrovai, ir saviveiklininkai. Atskirą salytę šokiams turės ir jaunimas, antrame aukšte įsikūrė biblioteka.

Pastatas, kuriame nuo šiol vyks kultūrinis gyvenimas, keletą kartų keitė savo paskirtį – praeityje čia buvo vaikų darželis, vėliau – klebonija.

Varėnos rajono savivaldybės vadovams pasiūlius, klebonija įsikūrė naujame pastate netoli bažnyčios, o buvusio darželio pastatas atiteko Perlojos bendruomenės reikmėms.

Lėšos jam remontuoti – 188 tūkst. litų – buvo skirtos iš rajono biudžeto, 101 tūkst. litų – iš valstybinio privatizavimo fondo, remontą atliko UAB „Varbitas“.

Rūta AVERKIENĖ

Romanos SKLIUTIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija