Atnaujintas 2006 sausio 18 d.
Nr.5
(1405)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pradėjo Saido Emino Ibragimovo gelbėjimo akciją

Europos Parlamento deputatas Vytautas Landsbergis kreipėsi į Europos Parlamento Užsienio reikalų komiteto Žmogaus teisių pakomitetį, siekdamas atkreipti dėmesį į Strasbūre bado streiko akciją vykdantį čečėną.

„Remiantis mano turima informacija, kurią ką tik gavau telefonu (nes laiškas apie tai dar yra pakeliui), yra žmogus, kuris jau 24-ą dieną vykdo bado streiko akciją prie įėjimo į Europos Tarybos pastatą Strasbūre. Tas žmogus – čečėnas, jo pavardė Ibragimovas. Jis pradėjo bado streiką 2005 m. gruodžio 10 d. – nepatogiu laiku, kad būtų galima sulaukti parlamentarų dėmesio. Bet kuriuo atveju, tai – tikrovė, o ne pareiškimas. Jo širdis jau buvo sustojusi, bet, išgelbėtas gydytojų, jis ir toliau pasilieka toje pačioje vietoje. Jokie žodžiai, jokie įtikinėjimai negali pakeisti jo nuomonės, vien tiktai pasiekta taika.

Ibragimovas yra tvirtai apsisprendęs, nenori ir negali daugiau gyventi tokiame pasaulyje ir tokioje Europoje. Jis nesirengia kariauti ar bombarduoti kokį nors karinį žvėrį; jis tiesiog nori numirti čia, abejingos Europos širdyje.

Mes galime pasakyti: tegul jis miršta, nes rusai praneša mums, kad čečėnai – blogi vaikinai; tai – Rusijos vidaus reikalas ir t.t. Ar mes galime su tuo sutikti? Iš tikrųjų argi tai kažkas neįprasta? Tiktai dar vienas žmogus prie tų 200 tūkst. nužudytų Čečėnijoje, iš kurių 60 tūkst. – vaikai.

Brangūs kolegos, užsiimantys žmogaus teisėmis, prašau, sužinokite apie žmogų, kuris gyvena svajone apie taiką. Atleiskite man, nemiegokite ramiai. Aš mėginau gauti žodį šiandieninio posėdžio metu ir pranešti jums apie šį mažą, bet didį įvykį. Gaila, bet tam neatsirado laiko. Todėl nusprendžiau pranešti jums apie tai raštu,“ – teigė V.Landsbergis.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija