Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Architektūros šedevrui – nė lito

Kol premjeras A.Brazauskas ir jo aplinka negaili nei pinigų, nei liaupsių labai abejotinam objektui – Valdovų rūmams atstatyti (tiksliau, pastatyti), Vyriausybė nesurado nė vieno lito į UNESCO pasaulio šedevrų sąrašą įtrauktam XVII amžiuje statytam Pažaislio vienuolyno ansambliui. Kaip pareiškė Finansų ministerijos vyriausioji specialistė G.Boguševičienė, Vyriausybė neatsiliepė į Kauno savivaldybės vadovų prašymą skirti lėšų dabartinėms Pažaislio vienuolyno šeimininkėms – Šv. Kazimiero kongregacijos seserims.


Tėvynės meilė ir Sausio 13-oji

Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius,

Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas

Minime rūsčias, bet brangias dienas, subrandinusias mus labiau nei po to sekę penkiolika Nepriklausomybės metų. Šiandien dejuojame, kad trūksta meilės Tėvynei ir pilietinės sąmonės. O kas ugdė tą sąmonę? Ar pusvelčiui grobusieji Lietuvos turtą, skandinusieji tautą alkoholio jūroje, o šiandien susirūpinę naminukės legalizavimu ir alų reklamuoją, ciniškai naudodami Lietuvos tikinčiųjų švenčiausius simbolius?


Kam grietinėlė, o kam išrūgos

Petras KATINAS

Europarlamentaras Aloyzas Sakalas, vis dar oficialiai esantis Socialdemokratų partijos garbės pirmininku, pareiškė, kad dabartinė Lietuvos politika grįžta prie sovietmečio standartų, o moralios politikos neliko nė kvapo. Tą mato ne tik A.Sakalas, bet ir visi tie, kurie nori matyti. Tačiau, jau nebe pirmą kartą girdint tokius europarlamentaro samprotavimus, reikėtų pripažinti, kad ir pats A.Sakalas, komunistams pardavęs savo Socialdemokratų partiją, kuri jos atsikūrimo pradžioje buvo reklamuojama kaip vakarietiško tipo demokratinė partija, pats prisidėjo prie tokios politikos, o dabar graužiasi. Niekas nereikalauja iš jo barstytis galvą pelenais ir atgailauti, bet, kalbant apie valdančiojo klano moralės nebuvimą, vertėtų ir savo kaltės dalį prisiimti.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija