Atnaujintas 2006 sausio 20 d.
Nr.6
(1406)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Lietuvos Vyskupų Konferencijos posėdyje

Sausio 16 dieną Vilniuje vyko Lietuvos Vyskupų Konferencijos plenarinis posėdis. Posėdyje dalyvavo visi Lietuvos vyskupai ordinarai ir augziliarai, išskyrus Panevėžio vyskupą Joną Kaunecką. Kartu su Lietuvos vyskupais posėdžiavo apaštalinis nuncijus arkivyskupas Peteris Stefanas Zurbrigenas.


Gyvenkime ir kurkime Kristuje

Dr. Aldona Kačerauskienė

Vilniaus ateitininkai turi gražią tradiciją: kiekvieną antradienį, jei tik nesutrukdo svarbūs įsipareigojimai, renkasi į vakaro šv. Mišias Šv. Kazimiero bažnyčioje: pasimeldžia, pagieda ir dažnai pasilieka kalbėtis. Toks pokalbis įvyko ir gruodžio 27 dieną.


Panevėžio vyskupas neteko sesers

Bronius VERTELKA

Kauneckų šeima 1972 metais.
Sėdi tėvai, stovi vaikai Stasė ir Jonas

Skaudus smūgis ganytojui

Sausio 13-ąją, kada buvo minimos kruvinųjų įvykių Vilniuje 15-osios metinės, nutrūko trapus Stasės Kauneckaitės gyvybės siūlas. Jai ėjo 75-ieji. Panevėžio vyskupo sesers palaikai buvo pašarvoti Aukštaitijos sostinės Kristaus Karaliaus Katedros kriptoje. Buvo išreikštas pageidavimas prie jos karsto nedėti gėlių ir vainikų, bet ta intencija aukoti senelių globos namams.


Kalėdų dovanojimo džiaugsmas

Adventas, žiema, gruodis - tai tas metas, kai bandome atsisukti į nuveiktus darbus, pažvelgti į save, pamatyti kitą žmogų, kaimyną, draugą, ar net visai nepažįstamą.

Jau ne pirmus metus Kauno „Ąžuolo“ katalikiškos vidurinės mokyklos pradinių klasių mokytojai, mokiniai, jų tėveliai ir seneliai dalyvauja tęstiniame projekte „Kalėdų dovanojimo džiaugsmas“. Šio projekto metu renkami maisto produktai, drabužiai, avalynė socialiai remtinoms šeimoms, neįgaliems, vienišiems žmonėms. Pagrindiniai šios mokyklos pagalbininkai, projekto dalyviai – Šilainių policijos nuovada (viršininkas V. Lukošius), Šilainių bendruomenės centras, Šilainių seniūnija (seniūnas V. Baltaduonis) – niekad neatsisako padėti.


Tautos verta šventė

Originaliai Sausio 13-oji buvo pažymėta Panevėžyje. Miestą apgaubus sutemoms, į Švč. Trejybės bažnyčią rinkosi tremtiniai, politiniai kaliniai, šauliai, kariai su savo vėliavomis, K.Paltaroko vidurinės mokyklos moksleiviai, kiti tikintieji. Savo programą parodė Panevėžio moterų choras „Volungė“ ir Vytauto Kapučinsko vadovaujamas kamerinis orkestras. Žodį tarė miesto meras Vitas Matuzas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija