Atnaujintas 2006 vasario 1 d.
Nr.9
(1409)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Keisti sutapimai

Lietuvos Respublikos generaliniam prokurorui
Algimantui Valantinui,
Lietuvos Respublikos valstybės saugumo
departamento direktoriui
Arvydui Pociui,
Lietuvos RTV generaliniam direktoriui
Kęstučiui Petrauskiui

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjunga sunerimusi dėl Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos centro valdybos pirmininko, Laisvės kovų dalyvio, Vyčio kryžiaus ordino kavalieriaus, dim. kpt. Algirdo Petrusevičiaus sulaikymo dėl įtarimų užsiimant nelegalia ginklų ir sprogstamųjų medžiagų prekyba, laikymu. Protestuojame dėl įvykio paviešinimo pasinaudojant LRTV, neatsižvelgus į nekaltumo prezumpciją. LKKSS CV nariai ir LKKSS nariai pažįsta savo išrinktą pirmininką kaip dorą, sąžiningą ir nepailstantį Lietuvos pilietį ir patriotą, savo kryptinga, nuoseklia veikla įrodžiusį begalinį atsidavimą Tėvynei.

LKKSS CV pirmininko A. Petrusevičiaus sulaikymas keistai sutapo su jo 2006 metų sausį pasirašytu kreipimusi į LR Prezidentą, LR Seimo Pirmininką, LR teisingumo ministrą, LR Aukščiausiojo Teismo pirmininką dėl Kauno m. apylinkės teismo teisėjo Kęstučio Petkevičiaus, kuris skyrė 50 tūkst. litų baudą „Laikinosios sostinės“ žurnalistui, pavadinusiam LKP (SSKP) Kauno padalinio buvusį vadeivą Rimvydą Tvarijoną kolaborantu.

Prašom jus, Lietuvos Respublikos generalini prokurore, ir jus, Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento direktoriau, paaiškinti aplinkybes ir motyvus, dėl kurių sulaikytas Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos centro valdybos pirmininkas, Laisvės kovų dalyvis, Vyčio kryžiaus ordino kavalierius, dim. kpt. Algirdas Petrusevičius.

LKKSS CV pirmininko pavaduotojas
ats. mjr. Antanas BUROKAS, LKKSS CV narys,
Vilniaus apskrities sk. pirmininkas
Zigfridas JANKAUSKAS,

LKKSS CV narys, Vilniaus apskrities sk.
pirmininko pavaduotojas
Gediminas RUZGYS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija